NOORD SCHARWOUDE – Eerder dit seizoen kon De Reuring nog aardig partij bieden tegen De Snippen. Afgelopen zaterdag was dit in de thuiswedstrijd niet het geval. Het werd een ruime nederlaag voor de Langedijkers, 4-12.

‘We werden totaal weg gespeeld’, aldus Rob van Hove. Zonder topscoorder Tim Kramer (wereldreis) en met Joshua Mulders als vervanger nam De Reuring het op tegen subtopper De Snippen. ‘Het eerste part ging nog rustig van start. De tegenpartij stelde zich erg fysiek op, maar de sterke midvoor hadden we wel in de tang.’ Toch wisten de gasten tweemaal te scoren.

Een voorsprong die door De Snippen in het tweede part werd uitgebreid. ‘Hierna wisten wij uit een overtal ook te scoren’, zag Van Hove. Het was Emiel Vos die de 1-3 maakte, maar de gasten bleven fysiek en slim spelen en kon zodoende uitlopen naar een 1-5 voorsprong.

‘In het derde part besloten we over te gaan op zone spel, het voor de midvoor uitdekken werkte wel maar niet afdoende. Toch gingen hun weer met twee midvoor spelen. Hier hadden we zo snel geen antwoord op’, vervolgde de coach. Kansen bleven onbenut, alleen Marcel de Maijer kwam tot scoren. Met een 2-7 achterstand was het in het laatste part vooral zaak om de schade te beperken. Via De Maijer en Wouter Heida wist de gastheer nog tweemaal te scoren. ‘Maar de snippen was gewoon te sterk. Een wedstrijd waar de arbitrage weer te wensen over liet, maar we hadden het anders ook niet gewonnen. We moeten op zoek naar winst punten want we bungelen bijna onderaan.’