AMSTERDAM – Met een gehavende ploeg nam De Reuring het afgelopen zaterdag op tegen directe concurrent DJK-ZAR. Dat er meerdere spelers afwezig waren brak de Langedijkse ploeg uiteindelijk op, 14-6.

In Amsterdam moest De Reuring het stellen zonder Dave Roozendaal, Marcel de Maijer en Pieter Stroet. Topscoorder Tim Kramer was wel mee, en dit was tevens zijn laatste wedstrijd voordat hij gaat zeilen en de oceaan gaat oversteken. De ploeg werd aangevuld met heren 2 spelers, Freek Jan Kossen, Stefan Smit en Joshua Mulders. Coach Rob van Hove was zelf ook afwezig. Michel van Etten nam de honneurs waar.

‘We kwamen al snel op achterstand en werden overlopen door de tegenstander, alleen Samuel Mulders wist voor ons te scoren’, aldus Van Hove. Met 5-1 keek De Reuring na het eerste part al tegen een ruime achterstand aan. ‘In het tweede part wisten we ze aardig op afstand te houden en door twee uitsluitingen kwamen hun wel tot scoren maar bleef de schade (7-1) beperkt.’

In het derde part kwamen de Langedijkers meer in de wedstrijd en kreeg het kansen. Door doelpunten van Emiel de Vos (2x) en Tim Kramer kwam de ploeg terug tot 7-4. Toch had DJK-ZAR daar een antwoord op. Na een doelpunt van Kramer gingen beide teams met een 10-5 tussenstand het laatste part in. ‘In dat laatste part breide DJK alleen maar hun voorsprong uit en wist alleen Tim Kramer nog eenmaal antwoord te geven’, aldus de coach.

Zo eindigde de wedstrijd in 14-6. ‘Een flink verlies en als je niet compleet ben staan we duidelijk niet sterk.’