HOORN – De Reuring slaagde er afgelopen zaterdagavond niet om punten te pakken tegen SG West-Friesland. De Langedijkers kwamen in het eerste part op een ruime achterstand en wisten deze niet meer om te buigen, 14-8.

Op bezoek bij SG West-Friesland reisde De Reuring af zonder Dave Roozendaal en Marcel de Maijer. Zij werden vervangen door Michael Smit en Marco Blom. ‘SG West-Friesland heeft twee sterke spelers met een goed schot en verder zouden wij aan elkaar gewaagd moeten zijn’, zei trainer/coach Rob van Hove over de tegenstander.

Het eerste part ging direct al niet goed van start. ‘De arbiters floten veel voor de tweede overtreding en dat zorgde voor meer uitsluitingen aan onze kant dan andersom’, vervolgde de oefenmeester. De eerste periode eindigde in 6-1, waarbij Samuel Mulders scoorde voor De Reuring. Hierdoor moesten de Langedijkse waterpoloërs een aardige inhaalslag maken. ‘In de tweede periode wisten we wat meer terug te doen, maar onze counters kwamen er niet echt goed uit. Toch werd het deze periode 2-2.’ Doelpunten kwamen via Wouter Heida en Mulders waardoor de stand op 8-3 kwam.

In de derde periode stelde SG West-Friesland weer orde op zaken en liep in eerste instantie verder uit. Door doelpunten van Wouter Heida en Tim Kramer ging De Reuring met 12-5 de laatste periode in. ‘In deze periode was het met name de schade beperken’, aldus Van Hove. Wouter Heida speelde een goed wedstrijd en opende de score in het laatste part, ook Mark Wever en opnieuw Samuel Mulders scoorde. Dit zorgde voor een 14–8 eindstand. ‘Volgende week de derby tegen DAW in eigen huis, dit was geen goede generale daarvoor. Ook volgende week zijn we wederom niet compleet, gelukkig spelen we wel thuis.’

Doelpunten De Reuring: Samuel Mulders (3), Wouter Heida (3), Tim Kramer en Mark Wever.