NOORD SCHARWOUDE – De Reuring heeft afgelopen zaterdagavond goede zaken gedaan. De Langedijkse waterpoloërs pakten in de derby tegen DAW de volle buit, 10-9.

Zaterdagavond speelde de Reuring in het eigen bad de derby tegen het Alkmaarse DAW. ‘Het is een ploeg die op papier sterker is vaak moeite heeft met ons smalle bad’, wist coach Rob van Hove.

DAW trad op volle oorlogssterkte aan, terwijl De Reuring het zonder Dave Roozendaal moest doen. Hij werd vervangen door Fits Pikee, een aanstormend talent. ‘Het was met rechte een derby. De wedstrijd ging gelijk op’, aldus Van Hove. Het was DAW dat via Daan Happe de score opende, maar vlak daarna verzilverde Tim Kramer een strafworp. Hierna nam de Reuring het voor touw en heeft niet meer achter gestaan. Marcel de Maijer maakte de 2 – 1 waarna Arjan Baron ook een strafworp wist te verzilveren. Door een doelpunt van Samuel Mulders eindigde het eerste part in 3-2. ‘We waren aardig aan elkaar gewaagd.’

Daan de Jong maakte namens de gasten de gelijkmaker, waarna Samuel Mulders weer voor een kleine voorsprong zorgde en Marcel de Maijer vanuit de midvoor positie zelfs voor een uitloop zorgde. Gespeeld was het zeker niet, want Arjan Baron en Daan Happe zorgden voor een 5-5 tussenstand.

De Vos scoorde het eerste doelpunt van de derde periode, waarna Daan Happe uit een overtalsituatie gelijk maakte. Door doelpunten van De Vos en Nick Blank liep De Reuring opnieuw uit, waarna Kees Wit de spanning terugbracht. ‘Met een kleine voorsprong gingen we het vierde part in, helaas was Pieter Stroet al uitgeschakeld met drie uitsluitingen’, vervolgde de oefenmeester. Daan Happe opende de score in de laatste periode. ‘Onze keeper Bastiaan Beijer speelde een wereld wedstrijd en haalde er veel uit, toch waar de boogballen van Happe erg goed geplaatst.’ Via Marcel de Maijer en Daan Happe kwam de stand op 9-9. ‘Na drie uitsluitingen en een strafworp aan onze kant waar DAW niet uit profiteerde, wisten wij een aanval over te nemen.’ Tim Kramer wist uit die aanval, zes seconden voor tijd, de beslissende 10-9 te maken.

‘Het was een zeer spannende wedstrijd waar wij niet in hebben achter gestaan en dus ook verdiend gewonnen hebben’, zei Rob van Hove. Het was een zeer sportieve en snelle wedstrijd waarin we ook zeer gewaagd aan elkaar waren.’