NOORD SCHARWOUDE – De waterpoloërs van De Reuring hebben het seizoen afgesloten met een nederlaag. De ploeg, die al gedegradeerd was, moest de punten aan kampioen De Dolfijn laten, 9-19.

De Reuring speelde wederom zonder Dave Roozendaal, maar aangevuld met Freek Jan Kossen, Stefan Smit en Michael Smit van heren 2. ‘De wedstrijd ging gestaag van start. Ondanks dat hun sterker waren kregen we toch geregeld de kans om te scoren en lieten dat bij tijd en wijlen na’, aldus scheidend trainer Rob van Hove. Het was Samuel Mulders die de score opende, maar het eerste part eindigde in 1-4.

In het tweede part opende De Reuring weer de score door Nick Blank en het wist zelfs door Marcel de Maijer aansluiting te houden. Emiel de Vos wist uit een overtal te scoren en zo eindigde het tweede part in 4–9. ‘Onze man meer draaide wel, maar de aanval met statisch midvoor niet echt. Dus we moesten meer gaan zwemmen’, vervolgde Van Hove. In het derde part opende de Langedijkers wederom de score door Nick Blank met een prachtige back shot, kwam Pieter Stroet ook tot scoren en wist Emiel de Vos een strafworp te benutten.

‘Maar Dolfijn zette aan en zo gingen we met 7–14 het laatste part in. Hierin liet Michael Smit zijn waarde zien en wist voor ons nog twee maal te scoren, onze keeper Bastiaan Beijer was Man of the Match want hij had er veel uit’, aldus Van Hove. Toch kon de 9-19 nederlaag niet worden voorkomen. ‘We hebben niet slecht gespeeld tegen de nummer 1, maar helaas wel gedegradeerd.’