ROELOFARENDSVEEN – Afgelopen zaterdag speelde een zwaar gehavend De Reuring uit in Roelofarendsveen tegen directe concurrent Alkemade. Het werd een teleurstellende wedstrijd voor de Langedijkers, 14-3.

Eerder dit seizoen won De Reuring in eigen huis nog met 10-6 van Alkemade. Ditmaal trad de ploeg aan zonder Dave Roozendaal, aanvoerder Wouter Heida en Emiel de Vos. Dit gemis werd aangevuld door de gebroeders Smit uit het tweede team. ‘Helaas hadden we weinig te vertellen’, zei Rob van Hove na afloop.

In het eerste part wist Marcel de Maijer nog wel de aansluiting te pakken en eindigde het eerste part in 2–1. In het tweede part liep Alkemade verder uit en kon De Reuring pas laat in dit part iets terug doen. Nick Blank en Joshua Mulders kwamen achter elkaar tot scoren, maar toch ging de ploeg uit Langedijk met een flinke achterstand het derde part in, 7–3. ‘Dit was tevens ons laatste antwoord. Ondanks een time out in het derde part van onze kant gingen we met 10–3 het laatste part in’, vervolgde de coach.

Alkemade wist nog viermaal te scoren waardoor het treffen eindigde in 14-3. ‘De vakantie periode heeft ons de das omgedaan. We zijn nu op een degradatie positie gekomen. We gaan nog een zware periode tegemoet.’