HOOFDDORP – Afgelopen zaterdag speelde De Reuring in Hoofddorp. Zonder coach Rob van Hove, maar verder met een complete ploeg. Tegen ZPCH ging het onderuit, 20-10.

ZPCH schoot snel uit de startblokken en stond al snel met 2-0 voor. Aanvoerder Wouter Heida wist voor aansluiting te zorgen door ook twee keer achter elkaar te scoren. Maar ondanks de score van Emiel de Vos in datzelfde partje wist de gastheer toch de voorsprong nte pakken. Zo keek De Reuring bij het begin van de tweede periode tegen een 4-3 achterstand aan. ‘Ondanks de verschillende uitsluitingen aan onze kant was het Dave Roozendaal die voor de aansluiting zorgde’, aldus Rob van Hove. Nadat ZPCH weer op voorsprong kwam werd de periode door een doelpunt van Marcel de Meijer afgesloten met een 5-5 tussenstand.

In het derde part kwam De Reuring zelfs even op voorsprong door een treffer van Dave Roozendaal. De gastheer begon nu wat meer orde op zaken te stellen en de Langedijkers zakten in. Alleen Emiel de Vos wist nog laat in dit part te scoren, maar tegen de vijf treffers van ZPCH kon het niet op. En zo gingen beide teams met 10-7 het laatste part in.

‘Een part waarin je denkt dat alles nog mogelijk is. Helaas lukte bij hun alles en was het bij ons op’, vervolgde de coach. Het krachtsverschil werd duidelijk. Nick Blank, Dave Roozendaal en Joshua Mulders scoorden voor De Reuring, maar de thuisploeg maakte tien doelpunten. ‘We zijn overlopen door de tegenstander.’