NOORD SCHARWOUDE – De kans op handhaving voor De Reuring is afgelopen zaterdagavond weer geslonken. Tegen hekkensluiter De Duinkikkers voorkwam het ternauwernood een nederlaag, 13-13.

‘De strijd is gestreden. Ik zie het niet meer gebeuren’, verzuchtte Rob van Hove na afloop. ‘Deze wedstrijd had je moeten winnen om de aansluiting te houden.’ Een overwinning had er ook zeker ingezeten voor De Reuring. Toch leek De Duinkikkers er in de absolute slotfase met de zege vandoor te gaan. Drie seconden voor tijd kwam het immers op een 12-13 voorsprong. Dave Roozendaal zorgde echter van eigen helft in de zoemer voor de gelijkmaker. ‘Gezien het wedstrijdbeeld had ik een nederlaag ook jammer gevonden. Daar was het de wedstrijd niet naar.’

Sterker
Voor De Reuring werd het een duel waarin het drie kwarten de taken goed uitvoerde. ‘We hadden het plan om meer zones te spelen. Dat ging drie kwarten goed’, zag de coach. Na de eerste periode ging de ploeg met 3-1 aan de leiding. De mogelijkheden om verder uit te lopen waren er, maar werden niet verzilverd. In de tweede periode werd duidelijk dat het snel kan omslaan want na drie minuten hadden de gasten uit Soest de achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Emile de Vos en Samuel Mulders zorgden er echter voor dat de thuisploeg halverwege met 5-4 voor stond.

Verschil
Dat er gewonnen moest worden was duidelijk. In de laatste twee periodes leek er ook een zege in de maak, want nadat er tot 8-8 om en om werd gescoord wist De Reuring het verschil te maken. Door treffers van Dave Roozendaal, Joshua Mulders en Samuel Mulders liep de ploeg uit naar een 11-8 voorsprong. Van Hove: ‘Je zag dat ze steeds meer gingen pressen en dat hadden we niet afgesproken.’ Ruim een minuut later was het verschil echter weer één punt en iets meer dan een minuut voor tijd was de score zelfs weer in evenwicht, 12-12. Drie seconden voor tijd nam De Duinkikkers de leiding, waarna Roozendaal de Langedijkers dus toch nog een punt bezorgde. ‘Het blijft zuur. Met een man meer maakten we het niet goed af en we hebben een strafworp gemist. Het had niet gehoeven.’

Met een achterstand van vier punten op de veilige tiende plaats wordt het voor De Reuring in de laatste drie wedstrijden nog een hels karwei om zich te handhaven. De aftocht naar de districtsklasse lijkt ingezet.

Doelpunten De Reuring: Emile de Vos (3), Dave Roozendaal (3), Mark Wever (2), Samuel Mulders (2), Joshua Mulders (2) en Marco Blom.