ALKMAAR – De Reuring is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om degradatie te voorkomen. Op bezoek bij het Alkmaarse DAW gingen de Langedijkers onderuit, 14-7.

De Reuring speelde uit in Alkmaar de derby tegen DAW, die vorige keer nog met 10–9 werd gewonnen. Weliswaar nu zonder Tim Kramer, maar verder was de ploeg van trainer/coach Rob van Hove compleet en aangevuld met Frits Pikee van Heren 2. ‘We moesten winnen om nog zicht te houden om in deze competitie te blijven. We hadden ook getraind op een breed bad, en dan zonder midvoor te spelen’, aldus Van Hove.

In het eerste part speelde De Reuring wel het eigen spel, maar het kon niets inbrengen en zo keek het al snel tegen een 5-0 achterstand aan. ‘Pas in het tweede part wisten we uit een overtal situatie wat terug te doen.’ Emiel de Vos maakte de 6–1 en na een doelpunt van Dave Roozendaal maakte Marcel de Maijer de 8–3 en zo eindigde het tweede part. In het derde part ging De Reuring over in een spel zonder midvoor, dat pakte aanvankelijk niet geweldig uit. Daan Happe van DAW wist een aantal keer op de counter te gaan en zo liepen zij verder uit. Emiel de Vos wist nog een keer tegen te scoren en gingen beide teams met een 8-4 tussenstand het laatste part in. Daarin zakte DAW iets in en kwamen de Langedijkers wat meer op schot en door Dave Roozendaal, Emiel de Vos en Joshua Mulders werd het zelfs 11–7. Toch wist DAW nog een paar keer te counteren en zo werd het 14–7. Daarmee is degradatie voor De Reuring een feit.