ALKMAAR - De droom van AZ om de groepsfase van de Champions League te bereiken is dinsdagavond aan diggelen geschoten door Dinamo Kiev. De ploeg van trainer Arne Slot ging na een aardige eerste helft na de rust onderuit in Oekraïne en moet zich nu richten op de groepsfase van de Europa League.


AZ had de zaakjes in de eerste helft prima onder controle en gaf nauwelijks wat weg. Kort voor rust kreeg Boadu op aangeven van Stengs de beste kans, maar met links miste hij naast.

Na de rust was het voormalig Telstar-speler Gerson Rodriguez die AZ voor het eerst pijn deed. Hij kon in alle vrijheid uithalen voor de 1-0. AZ was niet meer bij machte om het spel van de eerste helft voort te zetten en kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus toen Sjaparanko een snelle counter wist af te ronden: 2-0. In de slotfase raakten zowel De Wit als Boadu nog de lat.

Dinamo Kiev - AZ 2-0 (0-0)
49. Rodriguez 1-0
86. Sjaparenko 2-0

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (79. Yukinari Sugawara), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (66. Ferdy Druijf), Dani de Wit, Jordy Clasie; Calvin Stengs, Myron Boadu, Albert Gudmundsson (58. Oussama Idrissi).