OUDKARSPEL – Lang mocht DTS hopen op de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg wist de voorsprong lange tijd vast te houden, maar Meervogels’31 sloeg in de slotfase twee keer toe waardoor de ploeg uit Oudkarspel wederom met lege handen stond, 1-2.

Al in de warming-up kreeg DTS een domper te verwerken. Met het geblesseerd uitvallen van Daniel Mammen werd de toch al niet zo grote selectie nog smaller. B-junior Jan Tauber nam zijn plaats in, terwijl er twee spelers uit het tweede team later als wissels op de bank plaats namen.

‘Verdedigend stonden we compact en hielden het klein. Zij hadden er duidelijk moeite mee’, zag Jan Kramer. In de omschakeling was het DTS dat de score wist te openen. Marc Nelis kwam door, zette een blok en verschalkte de doelman. Daarna bleef de thuisploeg vasthouden aan de tactiek waarmee het begon. Zo hield het de voorsprong tot aan de rust vast. ‘En dat zorgde voor vertrouwen.’

Halverwege de tweede helft was DTS dicht bij de 2-0. ‘We braken uit over links. Michael Wouters kapte naar binnen en gaf een voorzet bij de tweede paal. Via de paal, de keeper en onze spits ging hij er toch niet in’, beschreef Kramer het moment. Tien minuten later sloegen de gasten toe met een schot dat door de wind werd gedragen en in de kruising eindigde. Twee minuten later kwam Meervogels vanaf elf meter (‘Een dubieuze penalty’) op voorsprong. ‘Dan denk je dat het knapt. We rechtten echter onze rug en kregen nog één of twee mogelijkheden. We waren er dichtbij en verdienden een punt. We hebben het hen lastig gemaakt en dat is heel knap van onze ploeg.’