REGIO – Zowel DTS als Vrone beleefden een teleurstellende middag. Vooral de slotfase van hun wedstrijden zorgden voor een bittere nasmaak.

DTS – SV Koedijk 0-2
In een gelijk opgaande wedstrijd, die niet bol stond van de kansen, stevenden DTS en SV Koedijk af op een doelpuntloos gelijkspel. ‘Eigenlijk speelden we wel oké’, aldus Jeffrey Rispens. SV Koedijk trok de zege echter alsnog naar zich toe.

In de slotfase bracht Sven Koopmans de bezoekers op een 0-1 voorsprong. In de blessuretijd besliste Luc Wagenaar het duel met de 0-2. Rispens: ‘Een gelijkspel had zeer terecht geweest.’

Vrone – FC Purmerend 2-2
In Sint Pancras kwam Vrone al na zeven minuten op achterstand. Via Tijn van Veen trok de gastheer de stand gelijk. ‘We begonnen stroef, daarna was het een redelijk goede eerste helft. We hebben een aantal goede kansen gecreëerd’, aldus René Groenenboom.

Doordat FC Purmerend vlak na rust rood kreeg stond de thuisploeg lange tijd met een man meer op het veld. ‘De tweede helft was rommeliger.’ Twintig minuten voor tijd pakte Vrone de voorsprong. Tim Heiblom zorgde voor de 2-1. ‘Toen hadden we hem over de streep moeten trekken en dat was ook mogelijk’, vervolgde Groenenboom. Een penalty voor de Purmerendse opponent betekende vijf minuten voor tijd echter de 2-2. ‘Al met al was het dus een teleurstellende middag.’