OUDKARSPEL – Is DTS tegen Vrone een derby. Jan Kramer en Wouter Blokdijk verschillen daarover behoorlijk van mening. Over de inzet zijn beiden trainers duidelijk. Beiden ploegen zijn klaar om de strijd met elkaar aan te gaan.

Komende zondag staan twee ploegen met verschillende belangen tegenover elkaar. Waar Vrone zich wil handhaven, hoopt DTS op een plek in de bovenste regionen van de derde klasse. Over het verloop van de eerste seizoenshelft zijn de coaches eveneens verschillend. ,,Ik vind dat we het tot op heden uitstekend hebben gedaan, wetende dat we nog twee wedstrijden uit de eerste seizoenshelft te goed hebben” vertelt Wouter Blokdijk van de ‘Pancrassers’. ,,Het puntenaantal is niet onterecht. Sterker nog, in een aantal wedstrijden hebben wij onszelf tekort gedaan. Over het algemeen zie ik een lijn waarin we steeds beter en meer naar het juiste niveau groeien”.

In Oudkarspel beleefde Jan Kramer een lastiger half jaar. De ziekenboeg is behoorlijk gevuld, en door verschillende oorzaken was de trainingsopkomst teleurstellend. ,,Ik heb het natuurlijk zelf, onbewust, zover laten komen. Ik ben toch te makkelijk om gegaan met jongens die niet trainden, en daarin misschien teveel ruimte heb gegeven” vertelt de coach die de schuld bij zichzelf legt. ,,Mijn kracht ligt juist in het smeden van een team en het creëren van een groepsgevoel”. De lage trainingsopkomst had uitwerking op de ploeg. ,,Het acceptatieniveau in wedstrijden, het onderlinge respect en de discipline werden minder. Het is een optelsom van dingen die ervoor zorgde dat het groepsgevoel een beetje uit elkaar raakte” vervolgt de Langedijker.

Keerpunt
Hoe anders is het nu. ,,De sfeer in de groep is prima. Laten we hopen dat er in de komende weken spelers terugkeren van blessures, zodat de basis weer wat breder wordt. We moeten het nu gewoon doen met de jongens die we hebben”. Een gesprek met de selectie zorgde voor het keerpunt. ,,In december hebben we als staf geëvalueerd. Wij hebben dingen die we willen bij de groep neergelegd. We willen er alles aan doen en steken er veel energie in. We wilden er echter wat terug krijgen van de spelers” aldus Kramer. ,,Het kwartje is goed gevallen. De mannen hebben het gezamenlijk opgepakt”.

Derby
Waar over duels als LSVV – DTS of Alkmaarsche Boys – Kolping Boys zonder twijfel wordt gesproken over een ‘echte derby’, denken de trainers die zondag tegenover elkaar staan er anders over. Wouter Blokdijk: ,,Zoals het bij de zuurkoolcup leeft, zal ook deze wedstrijd meer leven. In het eerdere duel tegen hen stond er ook meer publiek als bij de gemiddelde competitiewedstrijd. Die jongens die lieten al blijken er heel veel zin in te hebben”. Jan Kramer kijkt anders naar het duel. ,,Ik vind het geen derby. Er zit eigenlijk helemaal geen haat en nijd. De relatie tussen beiden is niet van dien aard dat je kan spreken van een beladen derby vind ik. Ik voel het in ieder geval niet zo” aldus de oefenmeester, die het treffen met de ploeg uit Sint Pancras wel ziet als een leuk duel. ,,Zij hebben een ploeg met een hoop jonge jongens. Een goede trainer die er een positieve kijk op heeft. Een lastige ploeg om te bespelen. Het zal stevig zijn met de nodige strijd”.

Verwachtingen
Richting het treffen met DTS, verwacht Vrone een lastig duel. ,,Het is oppassen geblazen. In de heenwedstrijd hadden wij één moment van onachtzaamheid waarna de 0-1 erin lag” aldus Blokdijk. ,,Zij hebben een ploeg die beschikt over net dat beetje extra. Dat zal meer aandacht van ons vragen”. Dat beetje extra is voor de ploeg uit Oudkarspel een voordeel. Kramer: ,,Ik denk dat we in de individuele kwaliteit die we binnen ons team hebben. Met name voorin. Daarnaast denk ik dat we voordeel hebben van het eigen kunstgras”.

Beiden coaches verwachten een positief resultaat voor hun ploeg. ,,Het zal een zware pot worden, maar we gaan er alles aan doen om de drie punten te pakken. Dan doen we weer lekker mee” aldus Kramer. ,,We gaan er niet heen om gelijk te spelen of te verliezen. We gaan daar heen voor de winst” vertelt Blokdijk op zijn beurt.