OUDKARSPEL – Vorig seizoen greep DTS in de nacompetitie net naast promotie naar de tweede klasse. Dit seizoen lijken de Langedijkers geen rol te spelen in de strijd om promotie. Mocht het nog aanspraak willen maken op een ticket dan kan de ploeg komende zondag goede zaken doen. Op het programma staat een thuiswedstrijd tegen ZAP.

Komende zondag neemt DTS het op tegen ZAP, de nummer twee van de derde klasse A. Het verschil bedraagt momenteel zeven punten. Bij een overwinning kan de ploeg uit Oudkarspel dus klimmen op de ranglijst en de achterstand op de bovenste ploegen verkleinen.

Het seizoen tot nu toe leverde weinig reden op om te denken dat de ploeg kansrijk is voor promotie. De ploeg heeft inmiddels al twintig verliespunten en bezet de zevende plaats. ,,Ik verwacht niet dat wij nog een rol gaan spelen in de titelstrijd. Wij hebben een moeilijk seizoen met veel blessures en komen voor de titel helaas nog kwaliteit te kort” vertelt Jordi Bitter over de kansen van zijn ploeg. ,,Vorig jaar waren we er dichtbij maar dit jaar gaat het allemaal wat moeilijker. We komen soms moeilijk voorin aan de bal en we krijgen veel tegendoelpunten” vervolgt de huidige topscoorder van de derde klasse A. Met zestien doelpunten is hij zeer productief. In totaal scoorde DTS immers 23 keer.

Beter in vorm
Na de winterstop heeft DTS de stijgende lijn ingezet. Er werd dan wel verloren van JVC, maar tegen Meervogels’31 (2-2) en Vrone (4-0) werden vier punten behaald. ,,De laatste wedstrijden gaat het wel weer stukken beter en we komen weer in vorm. Ik hoop dat we aankomende zondag een goede wedstrijd spelen en kunnen winnen” aldus Bitter. ,,We hebben ook een nieuwe tactiek, en sindsdien draaien we beter”. Die stijgende lijn komt op een goed moment. De achterstand op de nummer drie bedraagt momenteel zes punten, maar de Langedijkers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Hierdoor is de ploeg in theorie nog kansrijk. ,,In deze competitie heb je geen team dat beter is dan de andere teams zoals met HSV vorig seizoen. Wij moeten als DTS zijnde vooral weer de goede vorm zien vast te houden en een mooie tweede seizoenshelft spelen” vervolgt Bitter. ,,Dan komen de punten vanzelf”.