WESTKNOLLENDAM - DTS heeft nog één horde te nemen op weg naar een terugkeer in de vierde klasse. Op bezoek bij Blauw Wit W was de ploeg van trainer Ruud Koopman dichtbij uitschakeling in de nacompetitie, maar wist men na een spannende slotfase en verlenging toch te zegevieren (1-3), waardoor men komende zaterdag de finale speelt voor een plekje in de vierde klasse.

Op bezoek bij vierdeklasser Blauw Wit had de ploeg uit Oudkarspel in de eerste helft een veldoverwicht, doch kon dit niet in doelpunten omzetten. Des te zuurder was dat uitgerekend voormalig DTS-speler Finn Huitema de thuisploeg na rust op voorsprong bracht. Deze stand bleef vervolgens tot in de blessuretijd staan, maar het was Sam Kliffen die met zijn treffer in de 95e minuut toch een verlenging wist af te dwingen.

In die verlenging kwam de thuisploeg, dat bij verlies zou degraderen er niet meer aan te pas tegen DTS dat een voorsprong pakte door een rake vrije trap van Finn van Horick en het duel vervolgens besliste middels Jeffrey van der Heijden: 1-3.

In de finale, die komende zaterdag gespeeld gaat worden op het complex van TOB in Amsterdam, is Posthoorn uit Amersfoort de tegenstander.