OUDKARSPEL In Oudkarspel heeft een dominant DTS een keurige overwinning behaald op Vrone. De thuisploeg won uiteindelijk met ruime cijfers, 4-0.

,,De uitslag is zeker terecht. Ik denk dat de uitslag ook wel groter had kunnen zijn” zei Jeffrey Rispens. ,,Zij hebben weinig tot geen kansen gehad terwijl wij regelmatig voor de goal van Vrone kwamen. Wij hebben van het begin tot eind gedomineerd”. Voor rust wist DTS één van de kansen af te maken. Via Jordi Bitter werd de ban gebroken. ,,Jammer dat het in de eerste helft maar 1-0 bleef, waardoor zij nog wel in de wedstrijd zaten” vervolgt de verdediger.

De tweede treffer viel vier minuten na rust. Frank Commissaris zorgde voor de bevrijdende 2-0. Rispens: ,,Toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld”.

Toen Jordi Bitter na een uur spelen voor de derde treffer zorgde, was ook de laatste spanning verdwenen. DTS sloot het duel af met de 4-0 van Commissaris. ,,We hebben de juiste balans in het team gevonden. Iedereen werkt hard voor elkaar en er wordt weinig ruimte weggegeven. Met de kwaliteit die we voorin hebben komen we ook nog eens makkelijk tot kansen” besluit Rispens.

Waar de ploeg uit Oudkarspel tevreden kon terugkijken op het duel, was er bij Vrone beduidend minder enthousiasme. ,,We hebben terecht verloren. Zij hebben veel kwaliteit voorin en wij hebben te weinig gevoetbald. Ik denk dat het ook verdienste is van DTS” aldus René Groenenboom. ,,Snel vergeten en de draad weer oppakken. We kunnen ontzettend goed voetballen en we hebben altijd een plan. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het goed komt”.

DTS – Vrone 4-0 (1-0)
25. 1-0 Jordi Bitter
50. 2-0 Frank Commissaris
61. 3-0 Jordi Bitter
70. 4-0 Frank Commissaris