REGIO – Na vier wedstrijden zonder zege heeft LSVV afgelopen zondag weer eens weten te winnen. DTS verloor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen ZAP, terwijl Vrone in de slotfase een punt pakte tegen VIOS W.

LSVV – HFC EDO 4-2
In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft LSVV met 4-2 weten te winnen van HFC EDO. ‘Het was een beetje een saai duel. Zij speelden al snel met een man minder en gingen vervolgens 4-4-2 spelen’, zei Toine Merk na afloop. ‘Hierdoor kregen wij heel veel ruimte om te voetballen, maar daar deden we te weinig mee.’

Uit een corner kopte Maik den Iseger de 1-0 binnen waarna de Haarlemse opponent gelijk wist te maken. Bij het juichen kreeg de linksbuiten zijn tweede gele kaart waardoor de Langedijkers met een man meer verder konden. Nog voor rust had het de voorsprong te pakken dankzij doelpunten van Gert-Jan Molenaar en Mike Molenaar. Na de 4-1 van Danny Havermans deed EDO nog iets terug.

Fotografie: Michel Bes

ZAP – DTS 1-0
‘Zij begonnen scherp en probeerden ons meteen onder druk te zetten. Na een paar kleine kansen was het raak via een mooi afstandsschot in de verre hoek’, zei Jeffrey Rispens. ‘Na de treffer ging het redelijk gelijk op. Waar ZAP de grootste mogelijkheden had en waar bij ons de laatste bal steeds niet aankwam.’

DTS kwam ijzersterk uit de kleedkamer waarbij het voetballend een paar mooie kansen kreeg, maar nog steeds kwam de laatste bal niet aan. ‘Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker die niet kwam. ZAP kreeg nog een goede kans via een kopbal die gepakt werd door onze keeper, Robbie vd Giessen’, vervolgde Rispens. ‘De laatste minuten verliepen door uitputting van beide teams vrij rustig.’

Vrone – VIOS W 1-1
In eigen huis beleefde A Junior Martijn Visser een prachtig debuut. De jongeling scoorde in de 97e minuut de gelijkmaker. ’In die zin ontsnappen we dus’, zei Wouter Blokdijk na afloop. ‘De uitslag was wel conform de verhoudingen, want het was aan twee kanten heel matig.’

Voor de ‘Pancrassers’ was het een duel om des keizers baard. De ploeg is al lange tijd zeker van lijfsbehoud en bezet een wedstrijd voor het einde de zevende plaats op de ranglijst. Volgende week sluit Vrone de competitie af met een uitwedstrijd tegen Kleine Sluis.