OUDKARSPEL – Na een derde plek, het kampioenschap in de vierde klasse en de behaalde nacompetitie van vorig seizoen spelen er andere belangen voor DTS. De Langedijkers moeten nog wat punten pakken om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Coach Jan Kramer houdt vertrouwen. “Wij hebben voldoende kwaliteit.”

Dit seizoen kampt DTS de nodige personele problemen. Doordat de ziekenboeg vaak groter is dan de beschikbare eerste elftal spelers is het voor de technische staf wekelijks flink puzzelen. Coach Jan Kramer gebruikt het niet als excuus, maar het verklaart wel waarom de ploeg geregeld tegen een nederlaag aanloopt. “Voor ons is het seizoen een beetje teleurstellend”, erkent Kramer. “Door positief te blijven en hard te blijven werken blijft de sfeer gelukkig behoorlijk goed. Mede dankzij mijn staf er om heen merk ik dat iedereen zijn uiterste best doet om de resultaten te verbeteren.”

Negatieve reeks
De afgelopen vijf duels werden door DTS verloren. Dit gebeurde tegen titelkandidaten FC den Helder en Meervogels’31, maar ook concurrenten als VIOS W en Egmondia. “We zijn jongens uit de junioren en uit het tweede in gaan passen en dat heeft tijd nodig”, verklaart de coach. “Zachtjes aan merken we dat het steeds beter gaat. We hebben nu nog een overwinning nodig.” De strijd die nodig is was er bijvoorbeeld afgelopen weekend tegen Meervogels. De Langedijkers kwamen in dit duel ook op voorsprong, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor de opponent uit Akersloot.

Nog niet veilig
Gezien de ranglijst zal DTS in de resterende vier duels nog wat punten moeten pakken om ook volgend jaar in de derde klasse te spelen. De voorsprong op de ‘gevarenzone’ bedraagt momenteel vijf punten, al heeft de Langedijkse ploeg twee duels meer gespeeld dan concurrent VIOS W. “In alle eerlijkheid kijken we daar wel naar, maar ik verwacht niet dat wij echt in de problemen gaan komen”, zegt Kramer. “De laatste 4 wedstrijden zullen zwaar worden. Maar we zullen nog wel een aantal punten gaan pakken, daar geloven we zeker in. We hebben voldoende kwaliteit in de selectie.”

In de laatste fase van het seizoen ziet Kramer de ziekenboeg een beetje leegstromen. Toch zijn er een vijftal spelers langdurig geblesseerd waardoor zij dit seizoen niet meer in actie zullen komen. Zo ook komende zondag als DTS het in Castricum opneemt tegen Vitesse’22.