OUDKARSPEL – Afgelopen maandagavond was het een drukke bedoening bij DTS. Niet zo vreemd aangezien er met een mogelijke verhuizing naar de zaterdag een belangrijk punt op de agenda stond. Met ruim 80 procent van de leden die er mee instemden kan de verandering worden doorgevoerd.

De beslissing is een belangrijke stap voor de club, die het aantal senioren teams in de afgelopen jaren zag teruglopen. ‘Het is een grote stap. We moeten toch iets doen, ook met met vrijwilligers’, zegt Rene Duijs namens DTS. ‘Zo’n grote club zijn we niet, we worden steeds kleiner.’

Veranderingen
Met de overstap naar de zaterdag hoopt de ploeg iets nieuws op te bouwen. Onder leiding van een nieuw bestuur dat onlangs is begonnen. ‘We beginnen met de club weer op nul. Het vorige bestuur vond het mooi geweest’, licht Duijs toe. Ook het vlaggenschip zal weer vanaf nul beginnen, en dan wel op de zaterdag. De overstap heeft immers tot gevolg dat er in de laagste klasse moet worden begonnen. Rene Duijs zal daar als hoofdtrainer een belangrijke rol in gaan vervullen. De huidige assistent zal het stokje overnemen van Jan Kramer en Dick Vennink, die de afgelopen jaren aan het roer stonden. Met Duijs werd de wens van de selectie ingewilligd. ‘Er werd een enquête gehouden onder de spelers van het eerste, tweede en de tweedejaars A1. Met de vraag of ze een coach van buitenaf wilde of iemand van de club. Zij hebben geantwoord en 90 procent wilde mij als coach. Ik voel me vereerd.’

Met welke selectie DTS dit zal doen zal later blijken, maar duidelijk is de wens om met jeugdspelers en de huidige selectie aan de slag te gaan. ‘En misschien mensen uit het dorp die onder mij willen spelen, maar de jeugd daar moet ik het mee gaan doen. Leuker is er niet’, aldus Duijs die met ‘zijn’ DTS gaat bouwen aan een gezonde toekomst. ‘En met plezier. Ook in het eerste voetbal je met plezier, dat is de basis.’ Naast Duijs zullen John Wijman, Erik-Jan Kistemaker, Nees Duijs en Rogier Bekker plaats nemen in de technische staf.

Naast het eerste elftal zullen ook de andere zondagteams, te weten het tweede en de veteranen 1, van de club na het huidige seizoen op zaterdag gaan spelen. Met als resultaat dat DTS alleen op zaterdag nog vrijwilligers hoeft te regelen. Na de zomer komen er dus rustige zondagen op sportpark Sint Maarten, maar des te levendiger wordt het op de zaterdagen.