LANGEDIJK - Afgelopen zondag is het jeugdteam van EBI-Sports KAMPIOEN geworden van de 1e klasse.
Het team zat dit seizoen in de 1e klasse met nog 4 andere teams. Door de coronamaatregelen is de competitie na 1 ronde aangepast en werd er alleen nog een finale dag georganiseerd.


Daar speelde alle teams tegen elkaar en daar werden de prijzen verdeeld. Er waren weer aardig wat veranderingen in het team van EBI-Sports wegens de vakantieperiode, ziek en zeer en kinderen die in een zwaardere gewichtsklasse moesten judoën maar dat deerde de overige judoka's niet.

Het team startte de dag tegen het team van Dojo t Loo. Het ging in het begin nog niet echt lekker want we stonden 2-6 achter maar de middengewichten herstelde dat en werd er gewonnen met 10-8. De tweede wedstrijd was tegen Tom v/d Kolk en werd ook gewonnen met 10-8. Daarna tegen Cees Veen ging het aardig gelijk op maar konden de 2 'zwaargewichten' het niet beslissen er werd er verloren met 10-8. In de laatste wedstrijd van de dag tegen Bakker Sport kon er bij winst een podiumplek behaald worden. Wel waren we dan afhankelijk van de andere uitslagen in de poule. Het ging erg goed en de kinderen roken aan het podium en dat gaf ze extra energie leek wel. De utslag was 12-6 voor EBI-Sports en toen was het wachten op de andere uitslagen van de andere mat. Daar bleek Cees Veen ook verloren te hebben dus nu was het iig duidelijk dat het team of 1e of 2e zou worden. De punten werden opgeteld en beide teams hadden evenveel wedstrijdpunten maar ons team bleek 1 judopunt meer te hebben gescoord en werd dus EBI-Sports KAMPIOEN en mag volgend seizoen in de Hoofdklasse uitkomen.

Het team olv coach Frank Scholtes bestond deze ronde uit: Nathan Dodde, Luka Stablaj, Jens Groot, Noah Parfitt, Kay Muda, Ghassan El Masri, Nikki Trousselot, Rayer van Duin, Alejandro Veenstra en Nyom Gazan.