OUDKARSPEL De eerste dag van de Zuurkoolcup kende door de weersomstandigheden meermaals een onderbreking, maar kan uiteindelijk wél als geslaagd worden bestempeld. De Zuurkoolcup is al jaren een traditie in Langedijk en voor LSVV, BOL, Vrone en DTS steevast onderdeel van de voorbereiding richting het nieuwe seizoen.

Voor de supporters is het een mooie gelegenheid om een paar gezellige avonden te hebben met hun dorpsgenoten. Een tegenvaller was het feit dat beide duels werden gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden. Gastheer DTS stond op dat moment 1-1 gelijk tegen Vrone. De ploeg van trainer/coach Jan Kramer kwam na rust via Rick Kocken op voorsprong. Middels een vrije trap vanaf dertig meter wist Thijs van Veen de bal in de winkelhaak te schieten en zo voor de gelijkmaker te zorgen.

De strijdt tussen eersteklassers LSVV en BOL eindigde in 0-2. De doelpunten van de 'Broekers' kwamen via Sietse Brandsma en Martijn Ton. Desondanks kan de organisatie terugkijken op een geslaagde eerste dag. Met minimaal duizend bezoekers was de Zuurkoolcup druk bezocht en na afloop werd het zoals verwacht groot feest.

Komende woensdag staat de tweede dag van de Zuurkoolcup op het programma. Dan neemt gastheer DTS het op tegen BOL. Op het B-veld strijden LSVV en Vrone tegen elkaar.

Uitslagen dag 1:
DTS - Vrone 1-1
LSVV - BOL 0-2