SINT PANCRAS - In de derde klasse B heeft Vrone na een moeizame competitiestart de weg omhoog gevonden, en is Bergen na een flitsende start weer wat weggezakt, zo luidt de conclusie nadat de thuisploeg afgelopen zondag met 5-1 wist te winnen.

Het was weliswaar een geflatteerde, maar wel verdiende overwinning voor het Vrone van trainer Wouter Blokdijk aangezien de thuisploeg in de tweede helft veel efficiènter met de kansen om sprong dan Bergen eerder in de wedstrijd hadden gedaan. De gasten begonnen vooralsnog goed, kwamen op voorsprong door Dennis Visser, en kreeg nog een paar goede kansen waaronder een poging van de zwart op de lat. Net voor de rust kwam Vrone vanuit het niets op gelijke hoogte toen Daniël Leijen profiteerde van een foutje van de Bergen-doelman.

Kort na de rust zorgde Dennis Konijn vervolgens voor een voorsprong voor Vrone, waarna Bergen vooral te maken kreeg met een uitstekende keeper Van der Laan die Vrone op de been hield. Twintig minuten voor tijd besliste Konijn met een sterke individuele actie het duel waarna Vrone het duel definitief besliste nadat Oldeboom van Bergen rood zag. Lex de Jong en nogmaals Leijen tilden de stand naar 5-1.