SINT PANCRAS - Vrone/Berdos is er niet in geslaagd om voor de tiende keer op rij te winnen in de eerste divisie. Afgelopen zaterdagavond werd er in een bomvolle Oostwal met 35-36 verloren van DIOS.

Vanaf het begin zat Vrone/Berdos goed in de wedstrijd en kon het via mooie combinaties een gat slaan en zo met een stand van 19-16 gaan rusten. Na rust begon DIOS hun eigen spel met name in de dekking te veranderen door mandekking te geven aan Jos Kenter. "Je zag dat we best veel moeite hadden om kansen te blijven creëren en zo de voorsprong te behouden.", aldus opbouwer Mick Tol. Met een voorsprong van zes punten met nog twaalf minuten te spelen leek de overwinning binnen maar dat bleek niet zo te zijn. Na een aantal onnodige tijdstraffen en gemiste kansen bleef DIOS in de race en verkleinde zo het gat tot 35-35. Vrone Berdos had met nog 40 seconden te spelen de bal in de aanval, maar kwam dit keer niet tot een goede afronding. DIOS kreeg met nog 7 seconden te spelen een laatste vrije worp en verraste de dekking en keeper waardoor de eindstand in het voordeel voor DIOS was.

"Totaal onnodig hebben we verloren. Als je zes punten voor sta mag je de tegenpartij nooit meer laten geloven dat er nog iets te halen valt maar dat is iets waar wij moeite mee hebben. Om de wedstrijd te beslissen en de tegenpartij geen hoop meer te geven.",, aldus Tol. De nederlaag betekent een einde aan een goede reeks van Vrone/Berdos wat nog steeds de 3e plek in de eerste divisie bekleedt. Volgende week is de uitwedstrijd in Panningen tegen de koploper Bevo waar de selectie hoopt op een stunt.