BROEK OP LANGEDIJK - Na vijf nederlagen op rij waarin BOL ook nog eens niet wist te scoren heeft de ploeg van trainer Mark de Vries zaterdag eindelijk weer eens de volle winst behaald. In de thuiswedstrijd tegen ZOB werd er op karakter gezegevierd (2-1).

De thuisploeg liet het initiatief in de openingsfase aan de gasten, en hoewel meer balbezit kon de ploeg uit Zuidoostbeemster keeper Steven Boon, en de solide verdediging waarin Jan Biersteker terugkeerde nauwelijks verontrusten.

Na de rust was het de uitblinkende Timon Plak die de ban brak en BOL op een 1-0 voorsprong bracht. De groen-witte equipe moest vervolgens alle zeilen bijzetten om ZOB van zich af te houden, maar met nog een kwartier op de klok moest men toch capituleren toen Colin Coenderman voor de gelijkmaker zorgde. Even moet men gedacht hebben dat men wellicht weer het deksel op de neus kreeg, maar ditmaal werd BOL beloond voor het karakter en de strijdlust die men gedurende negentig minuten toonde. Met nog vijf officiële minuten op de klok wist Dimaggio Senchi een voorzet van Plak binnen te werken, met een grote ontlading tot gevolg.

Door de zege houdt BOL nu Woudenberg en FC De Bilt onder zich, maar wil men natuurlijk vooral naar boven kijken. Komende zaterdag dient dit resultaat dan ook een vervolg te krijgen als men op bezoek gaat bij Zwaluwen '30 in Hoorn.