ZUID SCHARWOUDE – Lange tijd leken LSVV en SV Hoofddorp af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Door een doelpunt in de negentigste minuut was de gastheer dicht bij de zege, maar met een rake penalty in blessuretijd besliste de uitploeg toch anders, 1-1.

Bij beide treffers die in de slotminuten vielen was Maik den Iseger betrokken. Zo scoorde de aanvoerder met het hoofd de 1-0 uit een vrije trap die door Toine Merk voor het doel werd gekopt en maakte hij een overtreding waardoor Hoofddorp vanaf elf meter op de valreep toch een punt pakte. Reden voor teleurstelling, maar die was van korte duur. ‘De puntendeling is terecht. Na de 1-0 denk je dat je bonuspunten pakt. Achteraf moet je niet zeuren’, stelde Rob Klanker na afloop.

Kansen
Dat er niet gezeurd hoeft te worden was op beide teams van toepassing. Een gelijkspel was gezien de onderlinge krachtverhoudingen terecht. Zo had LSVV voor rust de overhand, en was de tweede helft voor SV Hoofddorp waar Jethro Abram (vorig jaar de coach van AFC’34) aan het roer staat. ‘Voor rust hebben wij hele goede kansen gehad. Zij voetbalden voor rust niet zo goed als dat ze na rust deden’, had Klanker opgemerkt. Die kansen waren er zeker, maar de Langedijkers hadden geen succes in de afronding. Zo was Reinhard met een kopbal (redding keeper) en twee schoten (overgeschoten) meerdere keren dichtbij en zag Toine Merk zijn inzet fraai gekeerd worden door doelman Jan Ziere. De rebound van Kai Botman leverde evenmin iets op. Met Dave Stet had de gastheer een man onder de lat die er voor zorgde dat tegentreffers uitbleven. De kansen die er waren voor Hoofddorp eindigden naast het doel óf in de handen van Stet.

Ander spelbeeld
Waar LSVV voor rust de betere kansen had, waren die in het tweede bedrijf voor de bezoekers. ‘De tweede helft was voor hun. Wij hebben moeite met lange ballen’, aldus Klanker. Hoofddorp besloot meer druk te zetten en met name in de laatste twintig minuten werd er gevaar gesticht. Met een kopbal die net naast ging, een lastige doelpoging van dichtbij die geen doel trof en een schot die op het houtwerk uiteen spatte had LSVV het in die fase lastig. De supporters waren het er dus wel over eens dat de gastheer tevreden mocht zijn met een gelijkspel. Geen van die supporters had er echter problemen mee dat Den Iseger in de slotfase raak kopte. Dat Hoofddorp in blessuretijd gelijk maakte was vervelend voor het publiek, maar het besef dat de puntendeling terecht was hadden zij ook. ‘Je had hele goede zaken kunnen doen’, wist de coach van de thuisploeg. Die logischerwijs tevreden kan zijn over hoe het seizoen tot nu toe verloopt. Met een vijfde plaats staat de Langedijkse formatie er prima voor. Komend weekend speelt het in Alkmaar de streekderby tegen AFC’34.

LSVV – SV Hoofddorp 1-1 (0-0)
1-0 Maik den Iseger (90e)
1-1 Sven Wierda (penalty/92e)

LSVV: Stet. Den Iseger, Van der Leeden, Emmerik, Marcus. Paauw, Botman, Kansen. Soemers, Reinhard (De Ruiter/86), Merk.

SV Hoofddorp: Ziere. Postma, Witschge, Yener, Steffens. Vermeer (Wierda/79), Smal, Schell (Kok/66), De Vetten, Chih (Comvalius/73). Ramic.

Fotografie: Michel Bes