AMSTERDAM - In de 1e Klasse A heeft BOL zaterdag een geflatteerde nederlaag geleden tegen WV-HEDW. In Amsterdam kwam de ploeg van Mark de Vries al vroeg op achterstand, hield daarna lang stand, maar kreeg in het slotkwartier toen men op zoek ging naar de gelijkmaker drie goals te verwerken.

Zonder de geschorste keeper Xander Snoek die na zijn rode kaart van een week eerder vijf duels zal moeten toekijken name Steven Boon de honneurs onder de lat waar. Hij moest al na acht minuten een doelpunt van Tim Correia toestaan nadat de BOL-defensie de bal niet goed weg wist te werken. Toch bleef de ploeg hierna goed op de been en kreeg het zelfs enkele kansjes al bleef het beste spel voor de thuisploeg.

Pas in het laatste kwartier moesten de Broekers definitief capituleren op het moment dat men de aanval koos. WV-HEDW profiteerde optimaal van de ontstane ruimte en scoorde via achtereenvolgens Roy van Essen, Joost Heij en Kick van Aelst met een 4-0 eindstand tot gevolg.

Door de nederlaag zakt BOL naar de twaalfde plaats en krijgt men volgende week AFC op bezoek dat slechts één punt meer heeft.