AMSTERDAM Een gehavend HV Vrone heeft op bezoek bij AHC’31 een nederlaag moeten incasseren. De ploeg wist de voorgaande twee duels te winnen, maar kon de opmars geen vervolg geven. In de hoofdstad wist een ruime achterstand te verkleinen, maar het bleek niet genoeg voor de punten, 30-26.

De Amsterdammers opende het duel en liepen al snel uit naar een 3-1 voorsprong. ,,Wij moesten even zoeken naar een passend antwoord en we leken die ook gevonden te hebben” zei coach Ronald Verduin na afloop. In de zevende minuut stonden de ‘Pancrassers’ op een 4-3 achterstand.

De volgende fase liep niet bij Vrone, het doel werd veel gemist en individuele acties zorgde ervoor dat er zeven minuten niet werd gescoord. Ondertussen bleef de thuisploeg het doel vinden en bepaalde het spel. Zo keek de ploeg na een kwartier tegen een 10-4 achterstand aan. “Onze verdediging stond op zich wel goed maar zodra zij een klein foutje in onze verdediging zagen werd het effectief benut” vervolgt de coach. ,,Met veel moeite werd de achterstand terug gebracht naar vier doelpunten verschil en werd de ruststand 13-9”.

Met nog vijftien minuten speeltijd in de tweede helft keek Vrone tegen een achterstand van acht punten verschil aan. Hierna herpakte de ploeg zich echter door snel spel en goede combinaties van drie of meer spelers. Zo werd het verschil terug gebracht naar vier doelpunten en dat bleef ook zo tot het eind signaal van 30-26.

,,Met de eindstand 30-26 moet je dan maar tevreden zijn en bedenken dat een gladde vloer moeilijk is voor spelers met snel en explosief voetenwerk” zei Verduin. ,, Iedereen deed zijn best maar er is samenwerking nodig om een tegenstander in de problemen te brengen. De kleine foutjes in de verdediging en gebrek aan inspiratie tijdens de aanval was ons probleem. Wij laten mooie dingen zien in de training maar in de wedstrijd houden we ons in en dat is zonde van de vele goede kwaliteiten die dan niet goed samenkomen”.