HAARLEM – Door een blessure en een vakantie had trainer/coach Roland Verduin in Haarlem maar één wisselspeler en een reservekeeper tot zijn beschikking. Toch won Vrone op bezoek bij De Blinkert, 20-26.

Dit zijn wedstrijden waar je de schouders onder moet zetten en heel goed moet samenwerken’, wist Roland Verduin. De eerste minuten waren voor De Blinkert die twee maal door de Vrone dekking heen kon schieten, Vrone zelf had wat moeite om de aanval goed voor te bereiden, maar ook het afronden liet te wensen over.

Na tien minuten had men elkaar aanvallend weer gevonden en stond het 3-5. Ook in de dekking stapte Vrone op de juiste mensen uit waardoor de Blinkert minuten lang niet tot scoren kwam. Als de gastheer vrij voor het doel kwam dan weerhield Vrone keeper Nick Koedijker hun van een score. Beide teams kwamen dus weinig tot scoren waardoor men de rust inging met 6-11.

In de rust werd afgesproken meer druk te zetten in de aanval en verdedigend wat afwisseling in te brengen. Dit bleek zeer effectief te zijn, zowel de hoeken Tom Verduin en Jeroen Ton als de opbouwers kwamen op snelheid vrij voor het doel hierdoor werd voorsprong binnen zeven minuten uitgebouwd naar 9- 7. ‘Als men scherp is dan schakelen wij goed om van verdedigen naar aanval deze snelheid en schopte zorgde ervoor dat in minuut twaalf van de tweede helft het Vrone zelfs drie maal tot scoren kwam’, aldus Roland Verduin. In het laatste kwartier kon Vrone deze scherpte niet vasthouden en begon men individueel te werken, met moeite perste de Pancrassers er nog vijf doelpunten uit. De Blinkert begon een inhaalrace en maakte hier met acht doelpunten dankbaar gebruik van. Met de eindstand van 20-26 was Vrone geen moment in gevaar gekomen, maar met een reeks belangrijke wedstrijden in het verschiet moeten nu echt de puntjes op de i komen.’