OUDKARSPEL – Na de dressuur en Cross Country stond afgelopen zondag het onderdeel springen op het programma. Het was het slotstuk van de vijfde editie van de North Holland Horse Trials. Een geslaagde editie.

Waar op de zaterdag de M-Nationaal en CCI3*-S werden afgerond vielen vandaag de beslissingen in de drie andere categorieën waardoor een spannende kon worden verwacht. Die verwachting werd ook zeker waar gemaakt tijdens de derde en laatste dag van de North Holland Horse Trials.

Buitenlanders zegevieren
De North Holland Horse Trials kende veel buitenlands succes. Zo was het zaterdag de Oosterijkse Lea Siegl die de CCI3-S wist te winnen. Tijdens de laatste dag konden bij de CCIP2-L en CCI2*-L de Duitse vlag worden gehesen tijdens de prijsuitreiking. Sophia Rössel won bij de pony’s, gevolgd door landgenoot Jule Krueger. De top drie werd in deze categorie gecomplementeerd met de Nederlandse Michelle Swinkels.

Felix Etzel eindigde bij de CCI2*-L bovenaan het eindklassement. Na de dressuur en de Cross Country ging de Duitser al aan de leiding en wist deze door een foutloze uitvoering van het springonderdeel ook te behouden. Zo hield hij landgenoten Joelle Celina Selenkowitsch en Ben Philipp Knaak, die eveneens foutloos waren bij het springen, voor zich. Kristy Snepvangers eindigde op de zesde plek als hoogste Nederlander.

De prestaties in de springtuin leverde veel enthousiasme op bij het publiek, dat ook vandaag weer meeleefde met de deelnemers en de vele foutloze wedstrijden ook terecht beloonden met een daverend applaus. Het werkte duidelijk sfeerverhogend.

Japanse winst
De jubileumeditie was niet alleen voor de Europese ruiters een succes. Bij de CCI3*-L was het de Japanner Atsushi Negishi die won en Fouaad Mirza uit India de tweede plek bemachtigde. Voor beiden een keurige prestatie waarmee het tevreden huiswaarts kan. De Duitse Lara Schapmann had een matige dressuur, maar wist uiteindelijk te klimmen naar een verdienstelijke derde plek.

De vijfde editie kan dan ook als een geslaagde editie de boeken in. Grote problemen waren er niet en over het weer viel al helemaal niets te klagen. Dat toeschouwers ook in grote getale op de North Holland Horse Trials waren afgekomen geeft vertrouwen richting volgend jaar. Maar eerst kan de organisatie gaan genieten van weer een succes.