ALKMAAR - AZ heeft woensdagavond de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt door de amateurs van Groene Ster te verslaan. De Limburgse derde-divisionist hield exact een uur stand in het AFAS-Stadion. Nadat de thuisploeg met tien man kwam te staan, Jordy Clasie vergreep zich aan een tegenstander, wist men ondanks de numerieke minderheid toe te slaan (3-0).

AZ speelde de eerste helft duidelijk in een te laag tempo al kreeg het wel kansen. De beste daarvan, via Ferdy Druijf belandde op de paal. Nadat de rode kaart voor Jordy Clasie ging het echter plots hard voor de ploeg van trainer Arne Slot. Druijf opende de score na een voorzet van Idrissi, waarna Jonas Svensson vrijwel direct daarna de 2-0 op het scorebord zette. Dani de Wit gooide de wedstrijd niet veel later in het slot: 3-0.

AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Jordy Clasie, Stijn Wuytens (70. Kenzo Goudmijn), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Zakaria Aboukhlal (61. Calvin Stengs), Ferdy Druijf, Oussama Idrissi (78. Mo Taabouni).