ZUID SCHARWOUDE – EK winnaar Wim Kieft en voormalig top zaalvoetballers Edwin Grunholz en John de Bever. Met FC De Rebellen kwamen zij afgelopen zaterdagavond in actie tegen de Langedijker Legends (3-5 winst). Het was het slotstuk van een enerverende dag.

Het zijn niet meteen de namen die doorgaans rondlopen op Sportpark ‘Voorwaarts’, maar afgelopen zaterdag dus wel. En waar Ricky van den Bergh enkele mooie acties liet zien trok Leo Koswal de aandacht naar zich toe om tijdens de wedstrijd op de tribune munten te regelen om wat biertjes te halen. ‘Een beetje lachen en lekker genieten is het belangrijkste’, zei Andy van der Meijde na afloop. De oud speler van onder andere AJAX en Internationale liet nog geregeld zien een lange bal te kunnen geven. ‘Haha, die pass zit er nog in ja.’ vervolgt de oud profvoetballer die zo’n tien tot vijftien wedstrijden per jaar speelt met FC de Rebellen. Ook Wim Kieft, die vier à vijfmaal per jaar meedoet, was van de partij op het complex van LSVV. ‘Even lekker meedoen en zorgen dat ik geen fouten maak.’ lachte de oud profvoetballer.

Ook voor de Langedijker Legends was het vooral genieten geblazen. De ploeg, bestaande uit een verzameling van oudgedienden van de vier Langedijkse clubs, wist tevens nog driemaal te scoren. ‘Dit is leuk. Er zit bij hun nog veel voetbal in. Het is al met al een mooie dag.’ aldus John Wijman. De voormalig speler van LSVV en DTS nam zijn vertrouwde positie (linksbuiten) in. Uiteindelijk wonnen De Rebellen met 3-5, mede dankzij een hattrick van Ricky van den Bergh.

Huidige generatie
Voordat de ‘Legends’ tegen ‘De Rebellen’ speelde was het LSVV 1 dat tegen Jong AZ in actie kwam. Uiteindelijk bleek de Eerstedivisionist met 1-5 te sterk. Zowel Ferdy Druijf als Jelle Duin troffen tweemaal doel, terwijl de kersverse aanwinst Richard Sedlacek ook het net wist te vinden. Namens de Langedijkers was het Daan Brinkkemper die op aangeven van Toine Merk wat terug kon doen. Bij de thuisploeg werd Mike Molenaar getrakteerd op een groot applaus. De verdediger, die als kind van de club kan worden beschouwd, neemt na achttien jaar afscheid bij de club en vertrekt naar BOL uit Broek op Langedijk. Ook Danny Havermans speelde zijn laatste wedstrijd in het gele shirt, terwijl Brian Kaagman (De Zouaven), Remco Reinhard (SV Koedijk), Sven de Ruiter (SVW’27) en Jordy Cretier (AFC’34) hun eerste minuten maakten bij de zondag eersteklasser.

Met aan het begin van de middag een clinic voor de jeugd en twee mooie voetbalaffiches werden de circa 600 toeschouwers getrakteerd op een mooie voetbaldag. Met als slotstuk de derde helft met John de Bever die na de wedstrijd het veld verruilde voor het podium. John Wijman: ‘We gaan er een mooi feestje van maken.’

Kijk hier voor de foto's van de clinic, LSVV - Jong AZ en Langedijker Legends - FC De Rebellen (fotografie: Michel Bes).