WERVERSHOOF – De heren van Vrone blijven meedoen in de titelrace. Afgelopen zondag wist het directe concurrent VVW te verslaan, 20-23.

VVW die door een blessuregolf verzwakt is zag een volledig Vrone team tegenover zich. De belangen van deze wedstrijd waren meteen te zien in de beginfase waarbij beide partijen slordig waren in hun spel. Het was VVW die iets betere aanvallen speelde en daarmee de voorsprong nam. Met tien minuten stond de gastheer ruim voor met 8-3. Vrone kreeg meer vat op de aanvallen en doelmannen Nick Koedijker en Jeffrey Wante hielden de Pancrassers met goede reddingen in de wedstrijd. Aanvallend kon Vrone echter de samenwerking niet vinden waardoor de eenmansacties vaak pijnlijk vastliepen in de stugge VVW dekking.

Doordat VVW minder tot score kwam kon Vrone de schade voor de rust beperken tot 12-9 . ‘De eerste helft liep niet lekker en we namen weinig initiatief’, aldus Gertjan Bos die net terugkomt van een blessure. ‘De opdracht voor de tweede helft was meer en beter samenwerken.’ Deze woorden waren genoeg om binnen vier minuten de stand gelijk te trekken en daarna voor het eerst in de wedstrijd de leiding over te nemen. ‘We moesten wat brutaler worden en durven ons spel aan de tegenstander op te leggen’, vervolgde Bos. De aanvallen van Vrone werden creatiever en rendabeler terwijl VVW moeite had om vrij voor het doel te komen. Na 20 minuten had de gastheer slechts vier maal gescoord terwijl Vrone er elf had gemaakt. Hiermee stelde Vrone orde op zaken en speelde de wedstrijd uit. De slotfase was hectisch met vele penalty’s waarbij keeper Mathijs Weemhoff met zijn reddingen bepalend was voor de wedstrijd. VVW probeerde met alle mogelijk middelen de wedstrijd te kantelen, maar in de laatste seconde kreeg de thuisploeg de elfde penalty tegen en werd de stand 20-23. Op het eind van de competitie worden de belangrijke punten verdeeld en zie je veel blessures bij de andere teams. Bos: ‘De samenwerking met Performance Fysio werpt voor ons zijn vruchten af. We zijn wij blessure vrij en maken we door fitheid het verschil.’

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Vrone vier punten achter op koploper Hercules, dat nog een zwaar programma heeft. Vrone zelf heeft een op papier minder lastig schema.