REGIO – In een seizoen waarin veel tegen zat voor DTS heeft de ploeg zich in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen weten te verzekeren van lijfsbehoud. LSVV en Vrone incasseerden een nederlaag.

Zeeburgia – LSVV 4-1
Op bezoek bij Zeeburgia kwam LSVV al snel met tien man te staan door een rode kaart van Toine Merk (twee keer geel). ‘Het was een open wedstrijd met een mooie treffer van hun kant. Wij kregen hierna wat kansen, maar helaas liep en wij dus al snel tegen een rode kaart aan’, zei Maik den Iseger. ‘Toen liepen ze al snel uit naar 3-0.

In de tweede helft hebben we hard gewerkt en de schade beperkt weten te houden, dat is een compliment waard.’ vervolgde de aanvoerder die bij een 4-0 achterstand voor de eretreffer zorgde.

Fotografie: Michel Bes

DTS – Zeevogels 3-1
In Oudkarspel maakte DTS een einde aan de spanning rondom handhaving. Tegen hekkensluiter Zeevogels boekte het een 3-1 overwinning waardoor het ook volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen. Er stond veel spanning op het treffen met de Egmonders aangezien er nogal wat van af hing. ‘Het was een spannende wedstrijd die wij dik verdiend hebben gewonnen.’ zei Jan Kramer na afloop. Namens de thuisploeg scoorden Michael Wouters en tweemaal Jordi Bitter.

Komende zondag sluit DTS de competitie af met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat ZAP.

FC den Helder – Vrone 1-0
Bij koploper FC Den Helder verloor Vrone met 1-0. ‘Na een onherkenbaar Vrone in de eerste helft, hebben we een tweede helft laten zien met veel verbetering’, zei Wouter Blokdijk. ‘In de eerste helft hadden we vooral erg veel moeite met de tactische opdracht bij balbezit van Den Helder. Dat was deels te wijten aan hun spel, maar grotendeels te wijten aan ons eigen prestatieniveau.’

Daarnaast moesten de ‘Pancrassers’ noodgedwongen twee keer snel wisselen. ‘De ingebrachte spelers Xander Kooy en Jessie Zwaan, beide nog A junior, deden het echt uitstekend. Het is leuk te zien dat zij het na de winterstop zo oppakken’, loofde de coach de prestatie van de jeugdspelers. De oefenmeester baalde over de nederlaag tegen de Helderse opponent. ‘Het is jammer dat we na rust, ondanks enkele mogelijkheden, niet tot scoren kwamen. Gelukkig zitten we in die luxe positie; Door het vlotte veilig spelen kunnen we al een schuin oog op het volgende seizoen richten.’