VENLO - Toepasselijker kan het bijna niet. Op Koningsdag is bekend gemaakt dat Hans de Koning ook komend seizoen de trainer is van VVV-Venlo. De 60-jarige inwoner van Broek op Langedijk heeft zijn contract met een jaar verlengd.


De Koning, al jaren woonachtig in Langedijk, kwam als keeper tien jaar uit voor AZ en vijf jaar voor FC Twente. Wat volgde was een lange trainersloopbaan die begon bij de AZ Jeugdopleiding. Naast AZ werkte De Koning ook als trainer bij FC Volendam, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles.

Hans de Koning stapte eind 2019 in bij VVV-Venlo op een moment dat de club er slecht voor stond in de Eredivisie. Met de trainer bleef de ploeg na de winterstop echter zeven wedstrijden op rij ongeslagen en wist men op te klimmen naar een dertiende plaats alvorens de competitie door de corona-crisis werd stil gelegd.

''Toen ik eind vorig jaar werd benaderd om in te stappen bij VVV-Venlo, had ik daar een heel goed gevoel over, vertelt De Koning op de website van de club. 'Uiteraard lag er sportief gezien een grote uitdaging. Toch had ik er alle vertrouwen in dat we met selectie, staf én met iedereen rondom de club dat klusje konden flikken. En we hebben het gered.