BERGEN – Het uitduel tegen VV Bergen is er een waar DTS niet graag aan terug denkt. ‘Snel vergeten en we moeten door’, stelde Jeffrey Rispens. Halverwege leek het al een kansloze missie te worden voor de ploeg uit Oudkarspel, iets wat in de tweede helft werd bevestigd, 5-1.

‘We hebben terecht verloren. We hadden goede bedoelingen voor de wedstrijd met hoog drukzetten en voetballen van achteruit’, zei Jeffrey Rispens. ‘Helaas ging het zoals wel vaker al fout in het begin en we kwamen gelijk met 3-0 achter.’ Nog voor de pauze kwam Bergen op 4-0. Noah Robles, Rick Beuckens (2x) en Dennis Visscher namen de treffers voor hun rekening.

In het tweede bedrijf liep Bergen via Dennis Visscher uit naar 5-0. ‘Gelukkig scoorde Dylan Bruin nog een eretreffer van een meter of dertig over de keeper heen’, vervolgde Rispens.

Het bleef bij 5-1. ‘Voetballend was het bij vlagen niet eens zo slecht, maar er is te weinig vertrouwen en overtuiging in de ploeg. Verdedigend is het te zwak en zeker in de beginfase was iedere kans gelijk een doelpunt.’