HEERHUGOWAARD - Na twee afgebroken seizoenen door corona hopen de regionale handbalsters ook weer eens een heel seizoen af te maken. Afgelopen weekend begon de competitie in de Hoofdklasse met daarin veel streekderby's. Naast de twee Heerhugowaardse ploegen, KSV en Tornado, zit ook Vrone uit Sint Pancras in de poule.


Met de herstructurering van de diverse hoofdklassen zijn er dit seizoen veel meer regionale wedstrijden. Waar KSV en Tornado in het verleden nog wel eens moesten afreizen naar Leeuwarden of Naaldwijk, speelt het grootste gedeelte van de competitie zich dit seizoen af in West-Friesland. Uiteraard kijkt men in Heerhugowaard met name uit naar de derby's tussen KSV en Tornado die jaarlijks voor een volle sporthal zorgen. De eerste onderlinge confrontatie staat gepland op zaterdag 27 november. Vrone treft beide Heerhugowaardse teams eerst thuis in De Oostwal. Op 14 november is het Vrone-Tornado en Vrone-KSV volgt op 5 december.

Afgelopen weekend ging de competitie van start en voor onze regionale teams gebeurde dat met wisselende resultaten. Tornado DS1 was de enige die de eerste competitiewedstrijd wist te winnen. Uit bij Westfriezen zegevierde men met 17-26. KSV verloor met 19-10 met ZAP DS2 en Vrone ging met 30-26 onderuit bij Hollandia T.

Komend weekend spelen de drie regionale teams allen thuis.

Zaterdag 9 oktober

20.20 uur: KSV DS1 - Westfriesland/SEW DS3 (Waardergolf)

Zondag 10 oktober

13.00 uur: Tornado DS1 - Juro Unirek/VZV DS3 (Waardergolf)
13.25 uur: Vrone DS1 - Westfriezen DS1 (De Oostwal)

Beker
Naast de start van de competitie speelden de ploegen doordeweeks ook de eerste bekerwedstrijd. KSV was in een confrontatie met Vrone met 32-21 te sterk terwijl Tornado de uitwedstrijd bij De Valken met 25-26 wist te winnen.


Foto: DP Sportfotografie