SINT-PANCRAS - "ik maak ruimte voor anderen" is de kortste uitleg die Roland Verduin kan geven. De heren van Vrone/Berdos draaien onder zijn leiding boven verwachting mee in de top van de eerste divisie en maken dus kans op promotie tot de Eredivisie. Het gaat eigenlijk voor de wind en toch heeft Roland nu al besloten om volgend seizoen niet uit te komen als trainer/coach voor Vrone/Berdos. "Met de heren en begeleiding heb ik een goede band dit moeten loslaten doet zeer, maar de liefde voor Vrone is weg" aldus Roland Verduin.

Na 16 jaar is het voor Roland duidelijk geworden dat de kloof te groot is geworden en zal Vrone/Berdos geen gebruik meer kunnen maken van zijn diensten. Op de vraag of hij volgend seizoen met pensioen gaat is Roland kort "Het spelletje is te leuk om afscheid van te nemen." De kans dat is we hem volgend seizoen bij een andere vereniging terugzien is groot vanwege de schaarste aan handbal trainers. Voor hem waren de vele uren met allerlei verschillende leeftijden een schat aan bruikbare kennis.

"Dit is wel zo'n moment waarop je even terugkijk en je je cv doorneemt." Met voldoening kijkt hij terug naar de momenten aan de tekentafel, de weg richting de Nederlandse top, de goede resultaten bij Nederlandse jeugd kampioenschappen en promoties van afgelopen seizoenen. "Ik heb sommige als jongetje leren vangen en gooien en zijn nu vader geworden die met 100 km/h gooien, om dat los te laten is jammer." Vanwege het drukke programma met de Heren 1 kan hij niet lang terugkijken en zullen er dit seizoen nog de nodige trainingsuren gemaakt worden. Op de vraag of Roland Verduin beperkt werd door Vrone/Berdos antwoord hij stellig. "Werken binnen een recreatievereniging met beperkingen en mogelijkheden was juist een goede prikkel om mezelf te ontwikkelen en daarmee spelers beter te maken." De vereniging is meegegroeid en zo heeft de prestatie handbal zich kunnen nestelen, bij dit proces zijn natuurlijk meerdere mensen betrokken waaronder een aantal oud Kolping spelers.

Het bestuur van Vrone/Berdos respecteert de beslissing van Roland, maar vindt het bijzonder spijtig. Ze denken dat ze voor velen spreken als ze de tomeloze inzet van Roland voor "het spelletje handbal" de afgelopen jaren altijd bijzonder hebben gewaardeerd. Niet altijd zonder slag of stoot, maar zonder wrijving geen glans! Roland is in de loop van de jaren op veel posities binnen de vereniging zichtbaar aanwezig en actief geweest, veel spelers en speelsters kennen zijn trainingen en het enthousiasme. Roland zijn ideeën en visie over handbal hebben onze vereniging in de laatste jaren verder gebracht en zijn belangrijke uitgangspunten in ons meerjarenbeleid.