BROEK OP LANGEDIJK - Na zes competitiewedstrijden zonder nederlaag is koploper BOL in de thuiswedstrijd tegen HSV De Zuidvogels met lege handen gebleven. De ploeg van trainer/coach Erwin Tump verloor de topper in eigen huis met 1-3, maar blijft desondanks koploper van 1A.


Het was sinds 28 januari dat BOL voor het laatst een wedstrijd verloor toen Roda '46 met 2-3 won op 't Bolwerk. Voor De Zuidvogels uit Huizen was winst belangrijk om in de titelstrijd te blijven meedoen en het werd een levendige wedstrijd waarin de gasten na een kwartier een voorsprong namen toen Imar Kort het eindpunt was van een mooie aanval. BOL liet zich daarna aanvallend steeds meer gelden en dat leverde na een klein half uur de gelijkmaker op toen Bas Jonker een corner tegen de touwen kopte.

De beslissing viel na rust toen keeper De Jong van BOL een vrije trap wist te pareren, maar deze viel precies goed voor Tim Horsmeier. Ook de 1-3 volgde uit een rebound. Nadat Van Zelst de lat had geraakt was het Brian Schimmel die de eindstand op het scorebord bracht.

Ondanks de nederlaag blijft BOL wel koploper in 1A. Met nog zeven wedstrijden te gan is de voorsprong op De Zuidvogels en SV Montfoort driepunten en volgt ZOB twee punten daarachter. Komende zterdag 1 april gaat BOL op bezoek bij middenmoter SDC Putten.