SINT PANCRAS – Eén wissel was het begin van een sterk slotoffensief. Doelman Nick Koedijker slaagde erin om een aantal belangrijke reddingen te verrichten en zijn teamgenoten zo in stelling te brengen om de voorsprong uit te bouwen. Daar slaagde HV Vrone in, 37-31.

In een volgeladen sporthal ‘de Oostwal’ werd het duel in de laatste tien minuten beslist. Waar het derde team van Volendam de ene tijdstraf na de ander kreeg, pakte bij Vrone het inbrengen van Koedijker uitstekend uit. In de laatste minuten wisten de ‘Pancrassers’ een comfortabele voorsprong in te nemen. ,,De manier waarop is jammer. De scheidsrechter had wat invloed op de wedstrijd. Maar we hebben goed gespeeld. Want een scheids kan geen doelpunten maken, en wij wel” zei Verduin na afloop. ,,Wat heerlijk is zijn de punten die we behaald hebben. Dat voelt goed”.

Spanning
Tot de wissel kon geen van beiden ploegen een serieus ‘gaatje’ slaan. Zo stond Vrone na tien minuten met twee punten voor. Halverwege bedroeg de voorsprong slechts één punt. Ook na rust bleef de spanning in het duel aanwezig. Met 27-27 viel er geen peil op te trekken wie er met de winst vandoor zou gaan.

Rare situatie
Het verschil werd naast de wissel gemaakt door de scheidsrechter. Het leverde Volendam drie tijdstraffen tegelijk op, terwijl de coach van de bezoekers met rood naar de kant werd gestuurd. ,,Het was een hele rare situatie” vond Verduin. Zijn ploeg liep in de slotfase uit, terwijl Nills van Limbeek en Barend Kes eveneens met rood mochten inrukken.Verduin: ,,Voor het groepsproces is het ook heel lekker dat we laten zien dat we het wel kunnen”.

Door de 37-31 zege zet HV Vrone een nieuwe stap richting handhaving. ,,We komen steeds meer in het hoofdklasse spelletje. Handhaving gaan we zeker redden” aldus Verduin. De coach hoopt met zijn ploeg na dit seizoen stappen te maken. ,,Volgend jaar moeten we erop en erover. Want wij willen omhoog, en die potentie zit er in” doelt de oefenmeester op promotie naar de tweede divisie. ,,Dat niveau zal ons meer liggen. Dat is meer op snelheid, andere ruimtes. Daar zouden we meer tot ons recht komen. Het is een mooie groep met veel energie. Als we dat goed gaan gebruiken, dan gaan er hele mooie dingen gebeuren”.