SINT PANCRAS – HV Vrone is er in de thuiswedstrijd tegen het derde team van Hercules in geslaagd om een zege te boeken. Na een 13-9 ruststand won de ploeg met een verschil van vier punten, 28-24.

,,Vanaf de eerste minuut begonnen we gretig. We kwamen ook 3-0 voor” zei Jorden Verduin na afloop. Vervolgens kwam Hercules terug naar 4-4. ,,We begonnen dus sterk en we hadden allemaal het gevoel dat we deze wedstrijd moesten winnen. Verdedigend stonden we goed maar aanvallend brachten we nog net te weinig om goed uit te lopen”.

Halverwege de eerste helft kwamen de ‘Pancrassers’ op een voorsprong van twee punten welke werd vastgehouden door de ploeg. ,,In de laatste minuten kwamen we op vijf punten voorsprong, alleen scoorde Hercules in de laatste minuut nog een keer waardoor ruststand 13-9 werd” aldus Verduin.

In de tweede helft werd het al snel 14-12 waardoor de spanning iets terug kwam. ,,Maar we zijn niet echt meer in de problemen gekomen en bleven zowel verdedigend als aanvallend ons ding doen” vervolgt Verduin. ,,Hierdoor trokken we de overwinning over de streep: 28-24”.

Topscorers HV Vrone: Gertjan Bos (5), Jari Verduin (5), Jim Blokdijk (5).