WERVERSHOOF – Tegen middenmotor VVW heeft HV Vrone de zaalcompetitie afgesloten met een 25-23 nederlaag. Door de verliespartij eindigde de ‘Pancrassers’ als nummer negen van de Hoofdklasse D.

In de uitwedstrijd tegen VVW ging Vrone in het begin even aan de leiding maar al snel liet de opponent uit Wervershoof zien dat dit hun thuishal is. “In de donkere zaal zonder hars hadden we moeite om de vrije spelers te vinden en we leden veel balverlies in de aanval, daardoor kon VVW via de snelle break makkelijk uitlopen naar een verschil van zes doelpunten.” zei coach Ronald Verduin. Halverwege keek Vrone tegen een 14-8 achterstand aan.

Ook de tweede helft bleef het verschil tot tien minuten voor tijd zes doelpunten verschil. “Zij hadden geen antwoord op ons offensieve verdedigende werk waardoor we langzaam dichterbij kropen”, vervolgde Verduin. “Ondanks het missen van open kansen stond het 24-22. Met nog twee minuten te spelen maakte VVW een aanvallende fout.”

In plaats van snel de bal weer in het spel te kunnen brengen hield de ploeg uit Wervershoof zij de bal in bezit. Hierdoor kon Vrone geen snelle tegenaanval spelen. “De scheidsrechters beoordeelde ook deze situatie op hun eigen wijze en werden wij ook nu weer benadeelt met een twee minuten tijdstraf. De eindstand 25-23 voelt als een gestolen wedstrijd maar wij hebben het weer in het begin laten liggen”, vond de coach. “Wij kunnen scoren en niet de scheidsrechter op welk niveau dan ook, daar moeten wij, en ook ik als coach, mee leren omgaan.”