OUDKARSPEL – Indoor Beukers is één van grootste Hippische evenementen in Noord-Holland. Die conclusie kan inmiddels wel worden getrokken. Van 26 tot en met 30 december is bij Manege Beukers alweer de dertiende editie van het indoor paardenevenement.

Indoor Beukers is een evenement waar manege houder Ronald Beukers zich enorm op verheugd. Tijdens het vijfdaagse paardenevenement is er immers veel mooie sport te zien en kunnen mensen genieten van dit evenement, dat zijn sporen inmiddels al ruimschoots heeft verdiend.

Tijdens de vijf dagen zijn er maar liefst 1400 starts. De afgelopen jaren is het deelnemersveld ook gegroeid. Voorheen waren er heel veel categorie B en L terwijl de categorieën M en Z niet zo vol waren. Inmiddels is dat wel veranderd, zo zijn er twee dagen waarop de categorie M te zien is.

1.40 rubriek
Bijzonder is ook de 1.40 rubriek, wat inhoudt dat ruiters met hun paard over een 1.40 meter hoge hindernis moeten springen. Vorig jaar telde dit onderdeel nog 25 deelnemers, de organisatie hoopt tijdens de komende editie vijf à tien extra ruiters te hebben. Het bijzondere hieraan is dat 1.35 normaliter het hoogste is. Bij Indoor beukers ligt de lat letterlijk en figuurlijk dus een stukje hoger.

Publiek
Ook voor ‘leken’ op het gebied van paardensport is dit een interessant evenement om de laatste dagen van het kalenderjaar mee te vullen. ‘Er is heel veel mooie sport te zien’, beaamt Ronald Beukers, eigenaar van de Manege Beukers. De 1.40 rubriek is daarbij een extra vermelding waard. Dat het een groots en interessant paardenevenement is krijgt Beukers ook ieder jaar te horen van de deelnemende ruiters.

In aanloop naar het evenement zijn er de nodige werkzaamheden. ‘We zijn bezig om de straat naast de paardenbak omhoog halen om er zo een terras van te maken’, zegt Ronald Beukers. ‘Daarnaast hebben we ook een verwarmd terras.’ Op deze manier probeert de organisatie het niet alleen comfortabel te maken voor de deelnemers, maar ook zeker voor het publiek. Ieder jaar is de manege immers goed gevuld met toeschouwers.

‘Wij zijn de enige in Noord-Holland met dit evenement’, zegt Beukers. De Langedijker heeft de nodige ervaring met het organiseren van evenementen. Zo was halverwege april de North Holland Horse Trials, wat buiten wordt georganiseerd. Het is echter niet te vergelijken met Indoor Beukers. ‘Indoor is het mooiste, het is nog dichter bij elkaar en het zorgt voor een apart sfeertje.’

Ook dit jaar hoopt Beukers op dat ‘aparte sfeertje’. ‘Ik ben tevreden als er niets gebeurd, als er veel publiek komt en we plussen in de deelnemers (het aantal en meer hoge klassen). Ook zou het mooi zijn als er meer 1.40 starters komen.’

Alles lijkt gereed voor een Hippisch spektakel. Tijdens de eerste vier dagen wordt er gestreden voor de grote finale van de springklassen B tot en met ZZ. De finale staat op 30 december gepland. Tijdens het vijfdaagse evenement is de toegang gratis.

Programma Indoor Beukers 2018
26 december: Pony springen klasse B t/m ZZ
27 december: Paarden springen klasse B t/m M
28 december: Paarden kür op muziek klasse Z1, Z2 en ZZ Licht
29 december: Paarden springen klasse L t/m ZZ 1.40!
30 december: Finale dag springen pony’s en paarden klasse B t/m ZZ

Kijk voor meer informatie op www.indoorbeukers.nl