BROEK OP LANGEDIJK - De supporters die afgelopen zaterdagmiddag hadden gehoopt op een enerverend duel tussen BOL en Jong Holland kwamen bedrogen uit. De eindstand in het gezapige duel was al na 23 seconden bereikt, 0-1.

‘Sneller dan dit heb ik ze niet gemaakt’, lacht Jari Van der Meer na afloop van het bekerduel tussen BOL en Jong Holland. De eerste aanval van de Alkmaarders leverden al een doelpunt op. ‘Vorige week verloren we met 0-6 en we wilden er vandaag vol opgaan. Dat lukte.’

De blijdschap bij de middenvelder was begrijpelijk, want de gekozen tactiek kwam uit. Via de rechterkant wist Jong Holland op te stomen waarna er vanaf de achterlijn een voorzet werd gegeven op Jari Van der Meer die vervolgens van dichtbij doel trof waardoor de score al na 23 seconden werd geopend. ‘Je probeert je voor te bereiden en maakt afspraken. Dat kan na 23 seconden de prullenbak in en toen liepen we weer achter de feiten aan.’ baalde BOL coach Bart Hoogland na afloop.

Het duel leverde weinig spektakel op. Namens de thuisploeg waren het vooral Timon Plak en Koen Tros die tot schoten kwamen. Echter waren het tweemaal de paal en tweemaal Jong Holland doelman Nick Blaauw die een treffer in de weg stonden. Aan de andere kant kwamen de Alkmaarders er enkele keren door, al kwamen hier ook geen treffers uit.

Gehavend
Dat het duel in een 0-1 overwinning voor de bezoekers eindigden was niet bepaald de verwachting vooraf. Coach Phuong Nguyen moest het immers stellen zonder zijn gebruikelijke achterhoede. Desondanks kon het de voorsprong over de streep trekken, iets wat ook te maken had met de manier waarop BOL speelde. ‘Je moet met inzet en het idee dat je gaat winnen het veld op stappen. Dat miste ik’, vervolgde Hoogland. ‘Je kan niet van goed naar slecht gaan. De ene wedstrijd is de andere niet. Het veldspel en de verdediging was slecht.’

Waar er bij BOL dus weinig reden was voor een jubelstemming waren er bij Jong Holland louter lachende gezichten. ‘We moeten altijd hard werken en dit is een goede voorbereiding. Het is altijd leuk om van BOL te winnen.’

BOL - Jong Holland 0-1 (0-1)
1. 0-1 Jari van de Meer

BOL: Snoek. M. Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs (Brandsma/46). R. Molenaar, Tros, Schoon. Van der Zee (Schaasberg/63), Jonker, Plak (Schouwink/86)

Jong Holland: Blaauw. Arntz (Straathof/74), Tjoelker, Schmidt (Wijnker/87), Wieringa. Boekel, Kuiper, Hondius, Blankendaal, Van der Meer. Alarslan.