OUDKARSPEL – Van de Derde Klasse naar de Tweede Divisie, het is een behoorlijke stap die door Jordi Bitter wordt genomen. De aanvaller verlaat DTS en gaat de uitdaging aan bij Spakenburg.

Jordi Bitter speelde in de jeugd van onder meer AZ en AJAX. Bij laatstgenoemde club tekende de aanvaller ook en contract. Nadat hij in 2014/2015 bij Almere City actief was stapte de 24-jarige jeugdinternational over naar DTS. Daar neemt hij nu dus afscheid.

Bij DTS was Bitter een belangrijk wapen en wist met zijn vele doelpunten (meer dan 100 treffers) het nodige te betekenen voor de club uit Oudkarspel. Na drie seizoenen kiest hij voor een overstap naar de top van het amateurvoetbal.

Uitdaging
Bij Spakenburg, dat vorig seizoen kampioen werd van de Derde Divisie, heeft Bitter een eenjarig contract getekend. ‘Ik kies voor Spakenburg omdat dat een hoog podium is om mezelf te laten zien. Het is een club met veel publiek’, zegt de aanvaller over zijn keuze. De beslissing betekend wel dat hij afscheid neemt van de club uit Oudkarspel. ‘Ik verlaat DTS met een mooi gevoel. We hebben de nacompetitie gehaald en zijn kampioen geworden. Ik ben erg blij dat DTS mij deze kans gunt. Dat getuigt van respect en daar wil ik Jan Kramer en Piet de Geus erg voor bedanken.’