ZUID SCHARWOUDE/TUITJEHORN - Afgelopen weekend is bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk het Jubileum toernooi gehouden. De aanwezige judoka's van de Judoschool werden in 10 teams verdeeld in 2 poules van 5 die elk onder de naam van een land speelden. Ook waren er vandaag judoka's van Hajime uit Alkmaar, Bos Sport uit Grootebroek en Sports-inc uit Noord-Scharwoude aanwezig.

Elk team speelde 4 wedstrijden en na 5 rondes werden de punten opgeteld en konden de finales gespeeld worden. De winnaars van de poules tegen elkaar voor de 1e en 2e plaats en de 2e van elke poule voor de 3e en 4e plaats en daarna werden de prijzen verdeeld. De judoka's die de finales haalde mochten bij dit toernooi zelf kiezen welke prijs ze willen. De teams werden gecoacht door de oudere judoka's van de club en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën.

Het team van Japan was in poule A de sterkste na 4 winstpartijen en in poule B was Amerika erg sterk en won er 3 en speelde 1 gelijk en mochten tegen elkaar in de finale. Voor de 3e en 4e plaats speelde de teams van Nederland tegen Brazilië. Voor de landen; Argentinië van Noman, Griekenland Jasper, Duitsland van Mats, Cuba van Jarno, Canada van Bart en Italië van Thijmen zat er vandaag niet meer in en waren na de poule wedstrijden klaar voor deze dag.

De partij voor plek 3 en 4 leek snel beslist te worden want na 3 wedstrijden stond het 6-0, gelukkig kwamen de judoka's van Brazilië nog een beetje terug maar de uitslag werd 11-7 voor Nederland en werden zij 3e en de judoka's van Brazilië gingen naar huis met de 4e prijs medailles.

Team van Nederland bestond uit; Romi Mitchel, Gijs Dekker, Vic van Wickeren, Aiden Schoen, Jay Najamkham, Tamara Zut, Ghassan El Masri, Tomas Zoet, Kimi Ottens en Coach Frank Trousselot. En team Brazilië uit; Wessel Koning, Tygo van Bemmel, Boas van Wickeren, Jens Groot, Huu Roelofs, Marcus Proosdij, Max de Boer, Sem Siking, Rick Schrijver en Coach Chaira Stins.

Toen werd de grote finale gespeeld.

De finale beloofde spannend te worden want in de poules waren beide teams onverslaanbaar. Japan begon goed aan deze wedstrijd en kwam op een 5-1 voorsprong, daarna kwam Amerika terug tot 8-6 maar pakte de laatste 3 gewichten genoeg punten om met 11-7 de overwinning te behalen en werden de judoka's van Japan KAMPIOEN. Het team van Amerika bestond uit; Mika Boxma, Misha Metselaar, Sil Groot, Noa Vriend, Kay Muda, Mike Kunst, Joris Roelofsen, Femke Oud, Denys Bremmers en Coach Stan Pouw.

Het team van KAMPIOEN Japan bestond uit; Hugo Schoen, Denny Sikking, Jake Schelvis, Jullian Duseau, Teun Evers, Teun Spijker, Stijn Blom, Nikki Trousselot, Rens Pronk en Coach Job.

Al met al was het weer een hele leuke start van het 15-jarig jubileum jaar en worden er nog meer leuke activiteiten voor de judoka's georganiseerd.

Voor meer informatie over de Judolessen of Bootcamp trainingen van EBI-Sports kunt u contact opnemen met Hoofdtrainer Frank Scholtes via 06 51 80 73 61 of stuur een mail naar frank@ebisports.nl