HILLEGOM - LSVV heeft door een knappe uitzege op SV Hillegom voorlopig even wat lucht en een gaatje geslagen naar de onderste vijf plaatsen. De ploeg van Rob Klanker zegevierde in de slotfase met 2-3 bij de nummer vier in de stand.

Waar LSVV de eigen kleding vergeten was en in het rode uitshort van Hillegom speelde ging het in de eerste helft gelijk op met kansen over en weer. Joris van Dongen had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar kort voor rust wist Martijn Grooff voor de gelijkmaker te zorgen.

Na de rust hadden de Langedijkers het betere van het spel, doch twintig minuten voor tijd bracht Niels van Veen SV Hillegom op voorsprong. Het leek een herhaling van zetten want al enkele malen eerder zag LSVV dit seizoen dat men punten liet liggen waar men meer had verdiend. Klanker hield echter vast aan zijn strijdwijze en zag dat hij en zijn ploeg daarvoor beloond werden. Twee treffers van Bas Kansen, waarvan de winnende uit een strafschop, betekende een welkome zege voor LSVV.