SINT PANCRAS - Afgelopen zaterdag kreeg Vrone/Berdos in een goed gevulde zaal het DWS H1 uit Schiedam op bezoek.

Vrone/Berdos kon weer beschikken over keeper Jeffrey Wante. In de eerste minuten was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, de DWS keeper maakte het verschil met een aantal goede reddingen op rij. Hierdoor stond Vrone/Berdos met drie minuten spelen 3-0 achter maar men kwam opeens in de wedstrijd en binnen anderhalve minuut werd de gelijkmaker op het scorebord genoteerd: 4-4. De open dekking van DWS werd vaker en beter uitgespeeld waarbij de cirkellopers Jos Ruijter en Gertjan Bos veelvuldig gevonden werden. Vrone/Berdos kon daardoor uitlopen na een voorsprong van 14 - 9. De dekking van Vrone/Berdos kreeg in de laatste fase van de eerste helft moeite om als blok samen te werken en werd, zowel in de hoeken als in het midden veel overlopen. Het gevolg was aanzienlijk veel tijdstraffen. Er waren momenten dat Vrone/Berdos met vier verdedigers in het veld stond, dit zorgde ervoor dat DWS weer tot leven kwam en er in bleef geloven.De goede reddingen van keeper Mark Vels zorgde ervoor dat Vrone/Berdos niet teveel schade opliep en aan de goede kant van de score bleef. Aan de Vrone/Berdos kant staakte het mooie combinatiespel en lukte het niet om de voorsprong van vijf punten verschil verder uit te bouwen of vast te houden. DWS kroop dichterbij met als gevolg een ruststand van 17-14.

De opdracht was voor de tweede helft om in de dekking vooruit te verdedigen en meer het wapen van de snelle tegenaanval in te zetten. DWS had goed gebruik gemaakt van de rust en kwam sterk uit de kleedkamer. Het begon langzaam aan een inhaal race maar Vrone/Berdos bleef ook goed combineren en scoren. De cirkelloper Gertjan Bos werd goed gevonden door Jos en Joep Kenter die zelf ook regelmatig tot scoren kwamen. De laatste 15 minuten brak DWS en kreeg onnodige tijdstraffen, Vrone/Berdos maakte hier goed gebruik van met snelle tegenaanvallen en goed uitgespeelde kansen. Eenvoudig werd het verschil al groter en eindigde met een verschil van tien doelpunten: 39- 29.

Roland Verduin: 'Het rendement van afronding is van 35 % na 50 % gegaan. Waar ik het meest blij van wordt is dat er beter gecombineerd word, dat betekent dat spelers elkaar zien en elkaar aanvullen'.

Jos Kenter: Deze punten zijn lekker en hadden we nodig om in het linkerrijtje mee te blijven doen.

Doelpunten: Jos Kenter 9, Gertjan Bos 9, Joep Kenter 6, Jari Verduin 5, Mick Tol 4, Jeroen Ton 3, Jorden Verduin en Jim Blokdijk 1

Aankomende weken heeft Vrone/Berdos een druk wedstrijdschema met a.s. donderdag de bekerwedstrijd uit tegen Zaanstreek en de inhaalwedstrijd op maandag 28 oktober tegen Aristos.