KOEDIJK- De eerste derby van dit seizoen in de derde klasse tussen Koedijk en Vrone is gewonnen door de thuisploeg. De ploeg van trainer Roy Rowinkel nam een 3-0 voorsprong, maar zag in de slotfase Vrone toch nog dichtbij komen. Uiteindelijk bleek de 3-2 eindstand een terechte uitslag.

'De 3-0 voorsprong doet vermoeden dat wij veel beter waren, maar we waren gewoon net iets slagvaardiger dan Vrone', vertelde spelmaker Tom Hofkamp. Hij zag vanaf de kant hoe Vrone nog dichtbij kwam nadat hij twintig minuten voor tijd gewisseld werd met een opspelende hamstring. Voor het Vrone van trainer Wouter Blokdijk dat de ambities heeft om in deze klasse bovenin mee te draaien staat de teller na drie wedstrijden nog altijd op nul.

Hoezeer de ploeg ook zijn best deed om een gaatje te vinden in de hechte Koedijk-defensie, daar lukte dat zaterdagavond slechts sporadisch.Koedijk wist vervolgens op de juiste momenten toe te slaan met dank aan de hardwerkende spitsen en de geniale ingevingen van Hofkamp. Na een kleine twintig minuten werd de wedstrijd open gebroken door een hoge bal van achteruit waarop de Vrone-defensie niet goed reageerde, maar Lars van der Zel wel, en hij schoot de bal knap in de hoek.

Van der Zel was een kwartier na de rust ook verantwoordelijk voor de 2-0 toen Hofkamp de mee opgekomen Rick de Lange wist te bereiken die koppend de bal klaar legde voor de aanvaller. Hofkamp etaleerde vervolgens zelf nog eens zijn mooie traptechniek door keeper Van der Laan met een vrije trap kansloos te laten. Voor Hofkamp was dat meteen het laatste wapenfeit en hij zag dat Vrone in het laatste kwartier via Lex de Jong tot tweemaal toe iets terug deed. Na vijf minuten billenknijpen trok de thuisploeg echter toch de zege over de streep.

Koedijk - Vrone 3-2 (1-0)
10. Van der Zel 1-0
59. Van der Zel 2-0
67. Hofkamp 3-0
75. De Jong 3-1
85. De Jong 3-2