OUDORP - De enige wedstrijd die zondagmiddag op het programma stond in de 1e Klasse A leverde geen winnaar op. Op een stormachtig Sportpark de Nollen deden Kolping Boys en LSVV in de streekderby nauwelijks iets voor elkaar onder met een terechte 2-2 eindstand tot gevolg.


Stormachtig was ook zeker de openingsfase want nauwelijks op gang was het Joey Gijzen die enkele tegenstanders zijn hielen liet zien om vervolgens doeltreffend uit te halen. Jammer genoeg kende die bliksemstart geen goed vervolg, want mede door de harde wind was goed voetbal nauwelijks mogelijk. Stelselmatig was het de vraag waar de bal nu weer terecht zou komen en het feit dat beide ploegen slordig waren in de passing verhoogde het niveau niet. De snelle 1-0 van Gijzen betekende dan ook tevens de ruststand.

Kort na rust was Gijzen onbedoeld ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker toen hij slordig balverlies leed en de bal terecht kwam bij Toine Merk die vanaf links voorgaf op de vrijstaande Remco Reinhard. Met de wind in de rug gingen de Langedijkers op jacht naar meer, en daar slaagde men ook in toen Martijn Grooff na een uur spelen op de lat schoot, maar Merk alert was om de rebound binnen te koppen. Kolping Boys was weer wakker geschud en herpakte zich dan ook in het laatste half uur die af en toe onvriendelijk was. Uit een corner nam opnieuw Gijzen de bal ineens uit de lucht en liet hem in de verre hoek ploffen: 2-2.

Zowel de trainer van Kolping Boys, Marc de Wilde, als zijn collega Rob Klanker van LSVV konden in deze wedstrijd niet over een volledige beschikken en hadden in deze moeilijke omstandigheden dan ook wel vrede met een puntendeling.

Kolping Boys - LSVV 2-2 (1-0)
2. Gijzen 1-0
47. Reinhard 1-1
60. Merk 1-2
83. Gijzen 2-2

Foto's: Michel Bes Sportfoto's