BROEK OP LANGEDIJK – Wat vooraf een zekerheidje leek te zijn, een thuiszege voor koploper BOL tegen hekkensluiter FC Castricum, is uitgemond in een doelpuntloos gelijkspel. De lijstaanvoerder wist zaterdagmiddag niet door de hechte Castricumse muur heen te breken, maar mocht na afloop van geluk spreken dat ook de nummer twee in de stand, Blauw Wit/ Beursbengels twee dure punten liet liggen.

,,We hebben het meeste balbezit en de beste kansen gehad, maar het was allemaal net niet overtuigend genoeg ” sprak middenvelder Bas Jonker van BOL na afloop. ,,We mogen van geluk spreken dat de nummer twee ook gelijk speelt want daardoor hebben we het nog steeds in eigen hand”. Hoewel de speler gelijk had in het feit dat zijn ploeg het meeste balbezit had, mocht men in Broek op Langedijk van nog meer geluk spreken, want waar FC Castricum zich in de eerste helft voornamelijk beperkte tot verdedigen had het er na de rust ook zomaar met de winst vandoor kunnen gaan. Enkele spaarzame aanvallen waren zeer gevaarlijk en Carlo Vrijburg had na een uur spelen de score kunnen openen voor de gasten als zijn inzet niet op de paal was beland.

Overwicht
In de eerste drie kwartier waren de hoogtepunten op een hand te tellen. BOL had optisch een veldoverwicht met meer balbezit, maar de enige bal die echt tussen de palen belandde was een inzet van Castricum-spits Elario Zweet die door keeper Xander Snoek over de lat werd getikt. Nadien vlogen alle pogingen die de thuisploeg deed, en dat waren een kopbal van Sietse Brandsma en schoten van Jack Schoon en Timo Plak, over het doel van keeper Danny Burger.

De tweede helft bood wat dat betreft meer voor de toeschouwers want nadat eerst Snoek moest redden op een schot van Martijn van Duivenvoorde was het daarna de beurt aan BOL. De ploeg van trainer/coach Bart Hoogland moest voor de overwinning gaan en kreeg een uitgelezen mogelijkheid na een klutssituatie waarbij Plak de bal niet goed raakte en deze van de lijn werd gekeerd. BOL hield nu het betere van het spel, maar kroop door het oog van de naald bij het al genoemde schot van Vrijburg op de paal.

Discussies
Enkele discussies waren er ook rondom een aantal penaltysituaties. Zo werd er volgens de BOL-spelers tot driemaal toe hands in het strafschopgebied gemaakt, en waren er aan de andere kant twee momenten waarbij keeper Snoek uitkwam en waarbij achtereenvolgens Maarten van Duivenvoorde en Zweet ten val kwamen. Aangezien Snoek in beide gevallen de bal speelde en scheidsrechter Kool deze middag uitstekend floot werden er geen presentjes gegeven. Wel trok de leidsman in het laatste half uur vijf geel kaarten waarop weinig viel af te dingen De beste kans in de laatste twintig minuten was voor Sietse Brandsma, maar hij vond opnieuw keeper Burger op zijn weg. De overtuiging ontbrak dus en BOL baalde dan ook stevig na afloop. Het bericht dat de nummer twee, Blauw Wit/Beursbengels gelijk had gespeeld tegen het eveneens laag geklasseerde HBOK maakte gelukkig weer een hoop goed. Ook voor FC Castricum was het gelijke spel een opsteker al erkende trainer Jort van der Meulen dat men weinig opschoot met een gelijkspel gezien de positie waar men staat. ,,Maar we hebben het vandaag wel een kampioenskandidaat heel moeilijk gemaakt met een jonge ploeg en daar ben ik trots op. Als team hebben we een uitstekende prestatie neergezet vandaag”

ZATERDAG 2e KLASSE A

BOL – FC Castricum (0-0)

BOL: Xander Snoek, Jan Slot, René Rootlieb, Jan Biersteker, Dennis Rijs, Jack Schoon, Martijn Ton, Bas Jonker, Sietse Brandsma, Koen Tros, Timon Plak.

FC Castricum: Danny Burger, Jeroen Burger, Roy van Soest, Stef Zeilstra, Bart Kornblum (73. Ramon Miccoli), Ernst Buijnsters, Martijn van Duivenvoorde (75. Sebastiaan Weber), Menno Buijnsters (87. Youri Hunsel), Elario Zweet, Maarten van Duivenvoorde, Carlo Vrijburg.

Meer foto’s op DP Sportfotografie